Hocam merhaba av diyaliz fistulu actirmadan yapacağımız top egzersizi ise yararmi fistül actirmadan önce tesekkurler
Top egzersizlerini daha çok AV fistul yapıldıktan sonra öneriyoruz. Ameliyat sonrası toplar damara atar damar kanı hızla ve yüksek miktarda geçerken toplar damarın adaptasyonunu artırmak ve hızlandırmak için egzersiz önemli hale geliyor. Bu egzersizler toplar damarın olgunlaşması için gereklidir. Ameliyat öncesi faydalı olabilmesi için yıllarca çalışması gerekir ve bu da pratikte uygulanan bir yöntem değildir. Fistul açılacak kolu korumaya almak yani bu koldan kan almak, serum takmak gibi girişimleri durdurmak hatta hiç kullanmamak iyi bir fistul fonksiyonu için önemlidir .
Hocam çok tesekkurler Uludağ üniversitesinde giriyorum eşim nefroloji hemşiresi yani top egzersizi yapmamda sıkıntı yok birde kateter takiliydi daha önce o tafafta kalıcı kateter damar daraltma ve teombus yüzdeleri kaçtır bunların teşekkürler
Juguler vene takılırsa sorun olmaz . Ancak subclavian vene takılan kateterlerde % 80 e varan oranlarda darlık yada tam tıkanma riski vardır.