GM
Soru Sahibi
1 Mart 2024 13:05

Aşırı aktif mesane

Hocam iyi günler 2 gün önce günde 20-30 kere işeme şikayetiyle urolojiye gittim ultrason ve idrar tahlili yapıldı aşırı aktif mesane tanısı kondu toreda isimli bir ilaç yazıldı bu ilaç aşırı aktif mesane sorununu geçirir mi tamamen? 20 yaşındayım çok yorucu sürekli idrara gitmek idrarida hemen yapamıyorum *** *** ** sn sonra başlıyor bu rahatsızlık kronik mi çözümü yok mu ömür boyu devam eder mi?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Mehmet Bey geçmiş olsun. Tarif ettiğiniz şikayetler Aşırı Aktif Mesane hastalığı ile açıklanabilmekle beraber bu tanıyı koymadan önce tam bir değerlendirme yapmakta fayda vardır. Aşırı Aktif Mesane tanısı şikayetleri açıklayacak başka bir hastalık saptanamadığında konulur. Örneğin idrar yolu enfeksiyonları, kronik mesane iltihabı, aşırı kahve tüketimi gibi durumlar da tarif ettiğiniz şikayetlere neden olur. Kesin tanıyı koymak şu açıdan da önemlidir; Toreda'nın içeriğinde bulunan tolterodin gibi antikolinerjik ilaçlar birçok yan etkilere neden olabileceği gibi hastalığı kalıcı olarak tedavi etmez. İlacı kullandığınız sürece şikayetlerinizi giderir. Dolayısı ile altta yatan ve kalıcı olarak tedavi edilebilecek bir durum gözden kaçtıysa siz tam bir tedavisi olmayan bir hastalığa (Aşırı Aktif Mesane) ve onun ciddi olabilecek yan etkilere sahip tedavisine (antikolinerjikler) mahkum edilmiş olursunuz.

11 Mart 2024 09:37
GM
Soru Sahibi

Zamanınızı ayırıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim Hocam. Sizin tavsiyeniz nedir? Başka bir ürologa görünmelimiyim? İlaç sadece kullanırken etki ediyorsa sürekli ilaç kullanmak zorunda kalacağım ben kökten sorunu çözmek istiyorum. İlacın yan etkilerinide doktor bana belirtmedi. Bu konuda size güveniyorum tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkür ederim değerli bilgilendirmeniz için.

12 Mart 2024 20:32

Geçmiş olsun. İleri değerlendirme ve tedavi planı için sizi görmem gerekir.

30 Mart 2024 14:27
Doç. Dr. Oktay Özman
Doç. Dr. Oktay Özman Üroloji

Yazar toplam 65 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Sertleşme Sorunu Doç. Dr. Oktay Özman
böbrek fonksiyon bozukluğu Doç. Dr. Oktay Özman
Mesane duvar kalınlığı Doç. Dr. Oktay Özman
PSA ölçümü sonucu Doç. Dr. Oktay Özman
İleri Hareketlilik Düşmesi Doç. Dr. Oktay Özman
Üroloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube