Doktorsitesi.com

Alzheimer ve okb

bs

Bes*** S***

8 Haziran 2020
Merhabalar hocam 75 yaşımdaki anneannemde alzheimer, parkinson, hipokondriazis ve okb rahatsızlıkları mevcut. Parkinson ileri seviye değil sadece bir eli çok titriyor fakat size sorum şudur: gençliğinden bu yana bağırsak tembelliğiyle mücadele etmiş. Hep kabızlık sorunu olmuş ve son birkaç senedir çok afedersiniz dışkısını makatından parmaklarıyla çıkarıyor. Üstüne başına yaptığı kirliliği geçtim makatını kanatıyor ne yaptıysak bunun zararlı ve pis bir alışkanlık olduğunu anlatamadık. Söyleyince engelleyince çığlıklar atıyor. Hocam psikiyatrda ya da nörolojide bunun bir tedavisi var mıdır nasıl önüne geçebiliriz?
2 cevap
191 görüntülenme

Cevaplar (2)

Uzm. Dr. Mehmet Emin Çakır
Uzm. Dr. Mehmet Emin Çakır
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
merhaba çok zor bir durum. parkinsonlu hastalarda kabızlık ilk belirti olabiliyor. mutlaka kabızlığı tedavi etmek lazım. kabızlığı engellemek lazımdır. bunun için gerekli tedavileri alması lazım. bir hastaneye baş vurmanızı öneririm.
17 Ağustos 2020
bs
Hocam zaten sürekli hastanelerdeyiz çok şükür ciddi sistematik bir rahatsızlığı yok sadece ağır parkinson ilaçlarından diskinezi ve deliryum atakları geçiriyor arada bir. Alzheimer ve okb için birçok ilacı da mevcut. Fakat bu zor alışkanlığı yenmesi için nereye başvursak bilemedik, kabız olmasa da yapmaya çalışıyor inanın çok zor bir durum.
2 Eylül 2020