Yüzde ip uygulaması

Yüzde ip uygulaması

İplikle kaldırma, "üzerinde küçük koniler / tutucular bulunan dişlerin deri altından büyük bir iğne ile geçirildiği yüz, boyun veya çene için minimal invaziv bir prosedürdür", kurul sertifikalı bir okuloplastik cerrah olan Alper Çağlar Aras anlatıyor. "Koniler daha sonra cildi alt yüzeyden tutuyor ve cildi kaldırılmış, daha genç bir pozisyonda yeniden askıya almak için çekiyor." (Düşünün: Bir kuklanın iplerini kafasından çeken bir kuklacı.) Paltrow tarafından onaylanan, Avrupalı ​​sevilen prosedürden ayrı olarak, tedavinin bu son versiyonunu ayıran şey, orijinal ipliklerin kalıcı dikiş malzemelerinden yapılmış olmasıdır - yani, dikişler deri altına dikildikten sonra orada kalacaklardı. Şimdi, İstanbul merkezli okulopastik cerrah Alper Aras'a göre en yeni ipler çözülebilir durumda ve bu da enfeksiyon riskini azaltıyor.

DR Alper , "Çözünebilir ürünler söz konusu olduğunda, bakterilerin üzerinde yaşayacakları kalıcı bir yabancı madde yoktur" diye açıklıyor. "İp çözüldükçe, bakterilerin vücudun savunma mekanizmalarından (bağışıklık sistemi) saklayacak hiçbir yeri kalmaz. Kalıcı bir sütür, esasen bağışıklık sisteminden bakteriler için bir sığınak sağlar." Prosedür lokal anestezi altında yapılır (bu, evet, hastaların uyanık oldukları anlamına gelir, çünkü büyük iğneler neredeyse derilerinin altına dikilir - ) Ve tipik olarak ameliyat sonrası şişlik, morarma nedeniyle yaklaşık iki ila üç günlük kısa bir kesinti gerektirir.  Çözünebilen iplikler nedeniyle tedavi altı aya kadar sürebilir. Geleneksel bir cerrahi yüz germe işleminin aksine, iple kaldırma,kesi  içermez

Bu makale 3 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Alper Aras

Op.Dr Alper Aras, lisans öncesi öğrenimleririnin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde (İngilizce)  başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almiştir.İhtisasını ise,Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Göz Hastalıkları uzmanı olmuştur.

Mesleki çalışmalarına Kızılay Altıntepe Tıp Merkezi'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
ip germe
Op. Dr. Alper Aras
Op. Dr. Alper Aras
İstanbul - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube