Yüz germe de son teknik m. a. c. s. lift

Yüz germe de son teknik m. a. c. s. lift

 
2.5 – 3 saat süren içerisinde lokal anestezi ile yapılabiliyor ve aynı gün eve dönülebiliyor.


Amerika ve Avrupa’da son 2 – 3 senedir uygulanan yeni bir yüz germe tekniği son 1 yıldır yurdumuzda da uygulanıyor.


Son zamanların modası eşlerin birlikte yüz gerdirmeleridir. Bize müracaat ederek aynı gün veya bir gün arayla bu işlemi yaptırıyorlar ve kısa zamanda normal hayatlarına dönebiliyorlar.


 
Yeni yüz germe tekniğinin ismi M. A. C. S. Lift açık söylenişi Minimal Access Cromiofacial Suspention’ Türkçesi minimal girişimle sarkan yüz dokularının kulak üstündeki sağlam kemik zarına asılması.


 
İsminden de anlaşılacağı gibi kulak önünden çok küçük bir kesi yapılarak lokal veya genel anestezi altında sarkan yüz ve boyun kaslarını deri altında kulak üst tarafındaki sağlam kemik zarına kalıcı ve sağlam dikişlerle asılarak yapılan bir ameliyat. Bu ameliyatla aynı zamanda boyun ve yüz bölgesine liposuctionda yapılabiliyor. Klasik yüz germe ameliyatına nazaran yarı zamanda ve çok daha güvenli bir teknik. Bu teknikte klasik yüz germede bazen rastlanan yüz sinirini zedelenmeleri en aza inmektedir. Kulak arkasına kesi yapılmadığı için izler kısa zamanda kaybolmakta, morluk ve şişme daha az olmaktadır. Dolayısıyla kişi normal hayatına 10 gün gibi kısa bir süre sonra 10 – 15 yaş gençleşmiş olarak dönmektedir. Kullandığımız özel ve gizli dikiş sayesinde dikiş almaya gerek kalmıyor. Dikiş kendiliğinden eriyor.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu

1967 İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1979 G.A.T.A. da plastik cerrahi uzmanı oldu. 1971-1992-1994-1996 Bu yıllarda Amerika'nın ünlü plastik cerrahi merkezlerinde çalıştı. 1977 Danimarka hükümetinden burs kazanarak Danimarka'nın en büyük plastik cerrahi merkezinde bir yıl süreyle çalıştı. 1982-85 Londra St. Thomas Üniversite Hastanesi Plastik cerrahi merkezinde çalıştı. 1985 G.AT.A. Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde doçent oldu 1994 Profesör oldu. G.AT.A. Haydarpaşa Eğitim Hastanesi plastik cerrahi klinik direktörü oldu. 1997 G.AT.A. cerrahi bölümler başkanı oldu. 1994-95-97 Bu yıllarda, Amerika'da yayınlanan araştırma eserleri nedeniyle Türk Bilimsel Araştırma Derneğinden (TÜBİTAK) üç kere ödül aldı. 1998 Ocağında G.A.T.A. 'dan ayrıldıktan sonra Erenköy’deki muayenehanesinde çalışmalarını devam ...

Etiketler
Macs lift
Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu
Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube