Gıdı alma işleminden sonra iz kalır mı?

Gıdı alma işleminden sonra iz kalır mı?

Halk arasında ‘gıdı’ olarak tariflenen bölge olan boyun ön tarafı ve çene altındaki şişkin alan birçok kişinin hoşlanmadığı bir oluşumdur. Genellikle şişmanlama, sonrasında zayıflama yaşlanma sonrasında ortaya çokar. Burada değerlendirilmesi gereken 2 faktör vardır. Birincisi derinin ne kadar sarktığıdır. İkincisi ise deri altındaki yağ dokusu miktarıdır. Bu faktörlerin durumuna göre yapılacak olan cerrahi işlem değişecek ve dolayısıyle de iz bırkılıp bırakılmayacağı veya bırakılacak izin nerede olacağı belirlenecektir.

Sorun ciltaltı yağ dokusundaysa, deri elastikiyeti iyi ve hasta genç ise ‘liposuction’ denen yağ alma işlemi uygulanmaktadır. Bu işlemde çok ince kanüllerle kulak çizgisinden sokulan kanüllerle yağ dokusu eritilerek çekilir vr derinin yeni boyun şekline adaptasyonu ile iyi bir sonuç alınır. 3mm lik bir kesiyi görünmeyen bir yerden yaptığımız için herhangi bir iz görünmez. Bu işlemden sonra bir hafta boyun korsesi kullanılmasını öneriyoruz. İleri yaşlardaki birisine bu ilşlem yapıldığı zaman yağ dokusuna bağlı şikinlik giderilir ancak deri elastikiyeti ve şişkinlik miktarına göre cildin bir miktar sarkıklığı kalabilir.

Bazen cilt altı yağ dokusu kalın olmasa bile deride bir gevme ve sarma meydana gelir. Bu gibi bir durumda bu bölgedeki deri fazlasının alınması ve germe işlemi yapılması gerekir. Kesi yaparak bu ameliyatı gerçekleştirdiğimiz için kesi yapılan yerlerde çizgi şeklinde bir iz kalabilir. Bu izler gerkli işleme göre çene altında, kulak arkasında ve kulak içinde yapılmaktadır. Özellikle çeneyi kaldırıp veya kulağı öne eğip incelemedikçe pek farkedilmezler. Bu izlerin farkedilebilirliği yine hastanın yara iyileşmesine ve uygulanan cerrahi tekniğin cinsine göre değişmektedir. Bu tür bir kesi yapılacaksa beraberinde bir miktar alt yüz fgerme de mutlaka yapılmalıdır. Aksi taktirde boyun ve yüz bölgesi geçiş bölgelerinde uyumsuzluk ortaya çıkabilir. Bu durum ameliyat öncesi gerekli muayene ve incelemelerm yapıldıktan sonra teşhis edilebilmektedir.      

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Hüseyin Borman

Prof. Dr. Hüseyin BORMAN, 1983 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış olduğu tıp eğitimini 1989 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1991-1997 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlayarak uzmanlığını almıştır. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi    Anabilim Dalı’nda 2004 yılında Doçent, 2010 yılında ise Profesör unvanı almıştır. Prof. Dr. Hüseyin BORMAN, Başkent Üniversitesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda 1997-1999 yılları arasında Uzman Hekim olarak, 1999-2006 yılları arasında Yrd. Doç. Dr. olarak, 2006-2010 yılları arasında Doç. Dr. olarak, 2007-2015 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanı olarak ve 2010 yılında Prof. Dr. olarak hastalarına hizmet ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Gıdı aldırmak
Prof. Dr. Hüseyin Borman
Prof. Dr. Hüseyin Borman
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube