Yüz askısı

Yüz askısı

Yaşlanmaya götüren nedenlerden birisi dokuların aşağı doğru kaymasıdır. Bu kayış ile birlikte yüzün konturları bozulur. Kaşlar, yanak, ağız köşeleri ve çene kenarları aşağı iner ve yüze yorgun, hüzünlü ya da yaşlı bir görüntü verir. Gençleşme işlemlerinden bir bölümünü yüzün aşağı doğru kayan yapılarını yukarı doğru alma oluşturur.

 
Yüzü yukarı doğru alma işlemleri arasında askı dikişleri basit olması ile bir dönem öne çıktı. Küçük kancalarla çekme mantığına dayalı bu ipler ile cildin tahriş olduğu, geçiş noktalarının gamze ya da çukurluk olarak belli olması gibi sakıncaları olduğu bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir.
 
Kanca mantığı yerine dokunun iyileşme potansiyelini kullanan dokuyla uyumlu dikişler bu konuda yeni bir açılım getirmiştir. Yumuşak ve şeffaf küçük şemsiyelere sahip olan bu dikişle , dokulardaki suyla temas ile daha da yumuşamakta ve dışarıdan belli olmaz bir hale gelmektedir. Şemsiye bölümleri 8-10 ayda tamamen emilir. Ayrıca derin dokuya yerleştirilmesi nedeniyle dışarıdan belli olmazlar. Vücudun iyileşme mekanizmaları şemsiyeler ağ şeklinde kollajen kılıflar oluşturmakta ve bu kılıflar yardımıyla kaldırma sağlanabilmektedir.Ortalama 1 saatte işlem tamamlanır. Lokal anestezi altında yapılan işlemden hemen sonra sonuç görülebilir.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ayşegül Sivri

Eğitim Bilgileri: İlkokul: Osmangazi İlkokulu 1985-1990 Ortaokul: Gebze Ortaokulu 1990-1993 Lise: Neşet Yalçın Süper Lisesi 1993-2003 Üniversite:          Kocaeli Üniversiesi Tıp Fakültesi 1997-2003 İş Deneyimleri: Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi, Plastik,  Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği 2004-2010 Media Park Klinik, Köln, Almanya, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği Ağustos 2008-Ekim 2008 Case Western Reserve ÜniversitesiCleveland, Ohio, ABD, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği, Ağustos 2009-Ekim 2009 Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği 2010-2012 İlgi Alanları: Tenis oynamak, Snowboard kaymak, kitap okumak, seyahat etmek ...

Op. Dr. Ayşegül Sivri
Op. Dr. Ayşegül Sivri
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube