Yüksek riskli gebeliklerde takip

Yüksek riskli gebeliklerde takip

Yüksek riskli gebelikler sıkı takip gerektirir.Bu takiplerin ne sıklıkta yapılacağına en uygun yanıtı kadın doğum uzmanınız verecektir.

Takipleriniz sırasında gebelikte rutin yapılan tetkiklerin yanında gebeliğinizi yüksek riskli hale getiren durumla ilgili takiplerde gerekecektir. Örneğin gebeliği yüksek riskli kılan bir kalp hastalığınız varsa ki her kalp hastalığı gebelikte tehlikeli değildir, gebeliğiniz kalp hastalığınızın gidişatını ağırlaştırabilir ve hatta sağlığınız için gebeliğinizin sonlandırılması gerekebilir.

Gebeliği yüksek riskli hale getiren bir çok durum vardır. Bu riskler gebeliğin getirdiği yüksek tansiyon, gebelikte vaginal kanama gibi durumlar olabileceği gibi, gebelikten öncede mevcut olan veya ilk defa gebelikte ortaya çıkan akut veya kronik bir hastalık olabilir.

Herhangi bir kronik hastalığa sahip iseniz bu durum gebeliğinizi yüksek riskli kılabilir. Bunun ayrımını kadın doğum uzmanınız yapacaktır.

Yüksek riskli gebeliğinizin takibi sırasında hekiminiz size gebeliğin gidişatı ile ilgili bir çok tetkikler önerebilir, gereğinde hastaneye yatışınıza karar verebilir.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. İlhami Atılgan

Op. Dr. İlhami ATILGAN, 1966 yılında Diyarbakır'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini Diyarbakır'da tamamlamıştır. Ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü görevini başarıyla yerine getirmiştir. Ankara Etlik Kadın Hastalıkları ve Doğum Eğitim Hastanesi'nde ihtisas eğitimini de tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Op. Dr. İlhami ATILGAN, Diyarbakır S.S.K ve Doğumevi Hastanesi'nde 6 yıl görev yaptıktan sonra kurucusu olduğu Özel Çamlıca Kadın Hastalıkları ve Doğum Cerrahi Dal Merkezi'nde  7 yıl boyunca Kadın Doğum Uzmanı ve yönetici olarak çalışmıştır. Diyarbakır Veni Vidi Tüp Bebek Merkezi'nde 3 yıl koordinatörlük yaparak merkezin, bölgenin en büyük Tüp Bebek Merkezi olmasını sağlamıştır. 1 yıl süreyle Ankar ...

Etiketler
Yüksek riskli gebelikler
Op. Dr. İlhami Atılgan
Op. Dr. İlhami Atılgan
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube