Yağ enjeksiyonu nedir ?

Yağ enjeksiyonu nedir ?

Karın, bel ve basenler gibi vücudun belli kısımlarında bulunan çöküklükler  enjektör yardımıyla dolgunlaştırılır. Böylece vücutta ki fazlalıklar yağ enjeksiyonu operasyonuyla sonlanır.  Bu operasyon genellikle yüz bölgesine uygulanmaktadır.  Yüz bölgesine uygulanma sebebi elmacık kemikleri dolgunlaştırmak, dudakları kalınlaştırmak ve ağız çevresinde bulunan kırışıklıkları doldurmak amacıyla yağ enjeksiyonu uygulanır.  Ayrıca oluşan bazı travmalar neticesinde meydana gelen çukur alanlarının düzeltilmesi amacıyla da başvurulur.

Yüze Ve Vücuda Uygulanan Yağ Enjeksiyonları

Vücuda ve yüze olmak üzere iki farklı bölgeye yağ enjeksiyonları uygulanmaktadır. Dudaklara, elmacık kemiklerine, alt çenenin belirginleşmesinde ve yüzde ki derin kırışıklıkların doldurulmasında yüze yağ enjeksiyonu uygulanır. 

Dudaklara uygulanan yağ enjeksiyonlarında hastanın dudak dolgusu yapılacaksa dudağa uygun olarak üretilmiş olan ürünler kullanılır.  Bazı kimselerin yüzleri zayıftır. Her ne kadar kilo alsalar da yanaklar hiçbir zaman dolgunlaşmaz. Bazen de gençken yanak dolgunluğu olan kimseler yaşlanınca kilo kaybettiklerinden dolayı yanaklarında çökme meydana gelebilmektedir. 

Böyle bir durumda kişilerin yanakları dolgunlaştırma gibi bir istekleri ortaya çıkabilir. Yanaklara yapılan yağ enjeksiyonu bu sorunun ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır. Ayrıca yanak protezleri de kullanılabilmektedir.  Vücuda yapılan yağ enjeksiyonları genel olarak meme büyütme, kaza vb. sebeplerden dolayı oluşan çukurların doldurulması ve popo büyütme gibi sebeplerden ötürü yapılmaktadır. 

Son yıllarda oldukça yaygınlaşan meme büyütme işlemi sınırlı boyutlarda büyütme yapmak isteyen kadınlar tarafından daha yaygın olarak kullanılmaktadır. Meme büyütme işlemi için silikon implantlara başvurmak yerine yağ enjeksiyon uygulamalarını kullanmak daha mantıklı bir seçenek olarak görülmektedir.  Bazı durumlarda oluşan travma veya kaza durumları vücutta çeşitli hasarların oluşmasına sebebiyet vermektedir.

Yüzde ve vücutta oluşan bu çöküklükleri doldulmak amacıyla yağ enjeksiyonu yapılır.  Hastanın kendi yağ dokusundan bir miktar alınıp çukur olan bölgelere enjekte edilir.  Popo büyütmek amacıyla başvuran kadınlara yağ enjeksiyonu uygulaması önerilmektedir. Kişinin kendi yağ dokusu kullanılarak pop büyütme işlemi yapılmaktadır. Genellikle yağlar bacak veya karın bölgesinden alınmaktadır. Böyleli daha hacimli bir görünüm oluşması sağlanır.  Yağ enjeksiyonu operasyonu geçirecek olan kişi durumunu iyi değerlendirmeli ve uzman doktorlardan fikir almalıdır.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Murat Sarıcı

Doç. Dr. Murat SARICI, 1979 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak 2010 yılında Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Kariyerine Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam eden Murat Sarıcı 2017 yılında aynı hastanede ''Doçent Doktor'' unvanı almıştır. Doç. Dr. Murat SARICI, uluslararası deneyimlere sahiptir 2007 yılı Nisan ve Eylül ayları arasında Tokyo Showa Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği Tokyo, Japonya’ da, 2008 yılında Zürih Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Mikrocerrahi Kursunda ve 2014 yılı Şubat ve Nisan ayları arasınd ...

Etiketler
Yağ enjeksiyonu
Doç. Dr. Murat Sarıcı
Doç. Dr. Murat Sarıcı
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube