Yağ enjeksiyonu ile gelen gençlik

Yağ enjeksiyonu ile gelen gençlik

     Son yıllarda estetik cerrahide sık sık adını duyduğumuz kök hücre tedavilerinin başlangıç noktalarından biridir aslında. Çünkü yağ hücrelerinin içinde kemik iliğinden sonra en fazla kök hücre bulunan hücrelerdir. Bu özelliğinden dolayı günümüz plastik cerrahi alanında sıklıkla kullanmaktayız.

Kaç defa uygulama yapılmalı ?
    İlk uygulamadan sonra 6ay ile 1 yıl arasında yüzde ellisi eriyecektir. Bu yüzden ikinci bir uygulama isteyecektir. Bazı özel durumlarda 3. uygulama da yapmak gerekebilir. Şu an sandwich dediğimiz aralıklı tüm bölgeye dağıtarak uygulama yapmaktadıyım.

Güvenli bir teknik midir ?
    Evet kullanılan yağ hastanın kendi dokusu olduğu için alerjik bir durum ya da reaksiyonel bir durum gelişmemektedir.


Peki hangi bölgelere uygulanabilinir ?
    Yağ en yeni teknik olan mikro kanüller yardımıyla göz çevresindeki ince çizgilere dahi konulabilir. Bunun dışında yanak, alın, çene ve tüm yüze uygulanılır. Genital bölge gençleştirmesinde sıklıkla kullanıma girmiştir. Popo kaldırmada ve şekillendirmede kullanılır. Ayrıca  ben şahsen yüz germe ameliyatlarımda kombine etmekteyim.

PRP ve Kök hücre ile kombinasyonu yapılabilir mi?
      Evet son  yıllarda kombinasyonu şeklinde kullanımı daha uzun süre dayanmasını ve kalıcı sonuçlar almamızı sağlamaktadır.
Aynı zamanda dermapen ile beraber kullanımı mükemmel sonuç almamızı sağlayacaktır.

Yan etkileri varmıdır?
      Kullanılan materyal sizin kendi yağ hücreleriniz olduğu için hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Temel prensip yağ hücresinin içinde bulunan kök hücrelerden yararlanmaktır.

 

 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Arif Karagöz

Op. Dr. Mehmet Arif KARAGÖZ, Haziran 1977'de Antalya'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini (ilk, orta ve lise) Antalya'da tamamlamıştır. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmış ve burada tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisas eğitimini ise Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır.

Üniversite ve ihtisas eğitimlerinin ardından mecburi hizmetini ve yurt dışı eğitimlerini tamamlayarak İstanbul'da ve Antalya'da birçok özel kurumda mesleki çalışmalarını yapmıştır.

Birçok mesleki kurum ve kuruluşa da üye olan Op. Dr. Mehmet Arif KARAGÖZ, Antalya - Muratpaşa'da bulunan kendi özel kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.

Etiketler
Meme estetiği
Op. Dr. Mehmet Arif Karagöz
Op. Dr. Mehmet Arif Karagöz
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube