Meme küçültme ameliyatı yaptırma sebepleri

Meme küçültme ameliyatı yaptırma sebepleri

Küçük memeli kadınların büyük memelere özenmesi kadar doğal bir şey olamaz. Ancak bir de büyük memeli kadınlara kulak vermek lazım. Herkes güzel görünmek ister. Estetik ameliyatları da bu sebeple olur insanlar. Büyük memeli kadınların bu sorunlarından kurtulmak için ne yapması gerektiği konusundaki sorularımızı yanıtlayan estetik cerrah Dr. Defne Erkara meme küçültme ameliyatı hakkında bilgi verdi.

En çok rahatsız eden sorunlar

Büyük memeye sahip kadınların asıl derdi sadece estetik kaygı ve "ay ben de güzel olayım" güdüsü değildir. Her iki omzunuza içi kum dolu torbalar asın ve ömür boyu gece uyurken bile çıkarmamak kaydıyla taşımayı deneyin. Hayali bile imkansız gibi değil mi? Zaten kadınların meme küçültme yaptırmalarının en sık nedeni omuzlarındaki bu yükten kurtulmak. Çünkü bu yük yüzünden omuz ve sırt ağrısı çekmek beklenmedik bir şey değil.

Tabi tek neden bu değil. İstediği sütyen ve kıyafeti giyememek, bikini reyonunu pas geçmek, terlemek, koşamamak, istediği gibi yatamamak, dikkatli bakışlara maruz kalmak, göreceli olarak şişman gözükmek, kumsalda salına salına yürüyememek, büyük memeleri saklamak için kambur bir duruş geliştirmek, özgüven kaybı, vs. Bu saydıklarımın bir tanesinden kurtulmak bile ameliyat olmak için yeterli sebep olabilir. Geriye meme küçültme ameliyatı öncesi, ameliyat süreci ve sonrası korkuları yenmek kalıyor ki onu da başka bir yazıda anlatacağım.

Estetik ameliyatlar zorunlu ve keyfi olarak ikiye ayrılır. Mesele meme büyütme aslında keyfidir. Meme küçültme ise zorunludur. Gerçi bu konu yoruma açık. Sağlık tanımı der ki; hem fiziksel hem sosyal hem de psikolojik olarak tam iyilik haline sağlık denir. Meme küçüklüğü psikolojik sıkıntı yapıyor ve büyütünce geçecekse aslında meme büyütme de zorunlu estetiklere girer. Meme küçültme de böyle bir tartışma yok. Çünkü hem fiziksel, hem sosyal hem de psikolojik sıkıntı verir. Bizim toplum psikolojik durumları pek ciddiye almadığı için meme büyütme zorunlu değil diye düşünebiliyor.

Meme küçültme ameliyatı sonrası süt verememe riski var mı?

Meme küçültme ameliyatı konusunda en çok sorulan soru aslında süt veme ile ilgili. O yüzden ve hatta sadece bu kaygıyla genç kızlar uzun yıllar büyük memelerini taşımak zorunda kalıyorlar. Böyle bir risk var mı? Var. Ancak sanıldığı kadar çok değil. Hatta meme küçültme yaptırıp emziremeyen kadınların memesi zaten çok büyük olduğu için belki de ameliyat olmasa da emziremeyecekti. Bunu ispatlamak mümkün değil. Zaten doğum yapmamış kadınlara daha konservatif yani memeyi ve süt bezlerini koruyucu ameliyat yapılıyor. Burada hassas nokta şu: memenin büyüklüğü kadının fiziksel ve ruhsal sağlığını ne kadar bozuyor? Çünkü, örneğin boyun fıtığına sebep olursa tüm hayat boyunca bu problemle yaşamak zornda kalabilir.

Sonuç olarak; meme küçültme ameliyatı ile hayatınıza konfor katmak mümkün. Üstelik teknoloji sayesinde ameliyatlar da çok kolay geçiyor. Üstelik sağlığınıza zarar veren bir sorundan kurtulmak aslında çok gerekli bir davranış.

Bu makale 19 Haziran 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Defne Erkara

Op. Dr. Defne Erkara, 1975 yılının Ocak ayında İstanbul Erenköy’de dünyaya gelmiştir. İkokul öğrenimini 1980- 1985 yılları arasında Erenköy İlkokul’unda tamamlamış ve bu süreçte tüm diğer öğrenciler gibi oyun ağırlıklı bir dönem geçirmiştir. Ancak 1985 yılında Özel Doğuş Koleji’nde ortaokula başlamasıyla birlikte en başarılı öğrencilerden biri olmuş; lise öğrenimini de yine aynı okulda 1992 yılında tamamlayarak dereceyle mezun olmuştur. Tıp öğrenimine İ.Ü Tıp Fakültesi’nde 1992 yılında başlayan Op. Dr. Erkara, fakülteyi 1998 yılında dönem ikinciliği ile tamamlamıştır. Aynı yılın devamında yine aynı fakültenin Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi bölümünü kazanarak uzmanlık eğitimine başlamış ve 2004 yılında uzmanlığını almıştır. 2014 yılında kendi kliniğini kurmasına kadar olan dönemde özel sektörde pek çok işletmede çalışmıştı ...

Etiketler
Meme küçültme estetiği
Op. Dr. Defne Erkara
Op. Dr. Defne Erkara
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube