Yağ enjeksiyonları nasıl yapılıyor?

Yağ enjeksiyonları nasıl yapılıyor?

Yağ enjeksiyonu,  kişinin vücudundan  alınan yağ hücrelerinin iğne ile başka bir yerine verilmesi işlemidir. Sıklıkla yüzde dolgu ve kırışıklıkların giderilmesi amacıyla uygulanmakla birlikte, vücutta hacim ekleme ihtiyacı duyulan popo, meme, bacak ve genital bölge gibi yerlerde de kullanılmaktadır.   Alınan yer genellikle karında göbek etrafıdır. 


Geçmişte özellikle yüze uyguladığımız yağ enjeksiyonları sonrası, birkaç ay sonrasında ciltte gözle görülür bir gençleşme gözlemliyorduk. Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmaların sonucunda, yağ hücrelerinin vücutta bilinen en zengin kök hücre deposu olduğu anlaşıldı. Kök hücreler henüz evrimleşmemiş hücrelerdir ve hasar görmüş bölgelere nakledildiğnde ihtiyaç halinde kas, sinir veya deri hücresi olarak gelişebilir, eksik dokuları tamamlayabilir. Aslında  yağ enjeksiyonu sırasında yapılan işlem, hedeflenen bölgeye aynı zamanda son derece zengin kök hücrelerin de naklidir. Yağ enjeksiyonları, dolgu sağlamak ve kontur düzeltmenin yanı sıra uygulandığı bölgede gözle görülür bir gençleşme de sağlamaktadır.  Verilen yağlar yeni yerlerine adapte olup orada yaşamaya devam ederler. Günümüzde, yağ enjeksiyonlarının tekniğinin gelişmesiyle, verilen yağ hücrelerinin yeni yerlerinde yaşama oranları artmış ve büyük oranda kalıcı sonuçlara ulaşılmıştır.
 ulaşılmıştır.

İŞLEM NASIL YAPILIYOR?
Yağ enjeksiyonunu yapmanın birçok değişik tekniği ve aleti var. Temel olarak yağlar özel liposuction enjektörleri ile alınıyor ve başka bir enjektöre aktarılarak yeni yerlerine enjekte ediliyor. Her iki safhada da kesik yapmaya ve dikiş koymaya gerek yok ve lokal anestezi ve sedasyon eşliğinde uygulanıyor. Hastane koşullarında uygulamak ve sonrasında birkaç saat istirahatten sonra eve dönmek, işlemin başarısının anahtarı.

İŞLEMİN BAŞARISI NEYE BAĞLI?
Bu işlemin başarılı olması tamamen kullanılan aletlere ve tekniğe bağlı. Son yıllara kadar verilen yağların erimesi neredeyse bir kuraldı. Ancak son birkaç senede ciddi bir ilerleme oldu ve artık verilen yağların tutma ihtimali ciddi olarak arttı. Ben uzun yıllardan beri özel ürettirdiğim kapalı bir sistem ile yağları transfer ediyorum. Bu sistemde alınan hücreler hava ile temas etmiyor, kısa süre içinde de hedeflenen bölgeye enjekte edilmiş oluyorlar. Uzun yıllardan beri takip etmekte olduğum vakalarım, uyguladığım yöntemin kalıcılık oranının yüksek olduğu konusunda  benimle hemfikir.
 
YAĞLAR EN SIK NEREYE VERİLİYOR?
Sıklıkla yüz bölgesinde kullanılıyor. Yüzde de elmacık kemikleri, eriyen orta yüz bölgesi, çene ucu, kaşlar ve şakaklar ve tabiki dudak yanlarındaki çöküntü alanları en sık uyguladığım bölgeler.Vücutta ise hemen hemen istenen her bölgede uygulanabiliyor.
Meme asimetrilerinin tedavisinde, çarpık bacaklarının düzeltilmesinde, popoya şekil verilmesinde, kadın genital bölgesinde dış dudakların dolgunlaştırılmasında oldukça başarılı sonuçlar elde etmekteyiz.
 

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut

Prof. Dr. Aylin BİLGİN KARABULUT, 23 Eylül 1963 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini 1980 yılında Üsküdar Kız Lisesi'nde bitirmiştir. Hemen ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu tıp eğitimini 1986 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. 1986 - 1992 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisasını tamamlamış ve burada Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmaya başlamıştır. İhtisas eğitimi esnasında 1990 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde ‘Health Science of San Antonio, The University of Texas'da gözlemci olarak bulunmuştur.  1996 yılında Brüksel, Belçika'da "1996 Vesalis Course, Microurgical Dissection of Free Flaps and Clinical Applications" kursuna katılmıştır. 1997 yılında Ame ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Yağ enjeksiyonları
Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut
Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube