Vulva ve vaginanın gençleştirilmesi & vulva-vaginal antiaging

Vulva ve vaginanın gençleştirilmesi & vulva-vaginal antiaging

Menapozla birlikte veya östrojen seviyesinin düştüğü durumlarda ( örneğin doğum sonrası emzirme döneminde ) vulva ve vaginada aşırı kuruluk , kaşınma, çatlaklar, cinsel ilişkide acı, ağrı hissedilebilir. Aynı yakınma kanser tedavisi sonrası hormon kullanamayan kadınlarda da mevcuttur. Bu yakınmalar aynı zamanda uretra denilen idrar çıkışının olduğu yerde de hissedilir. Hasta geçmeyen idrar problemleri ile gelebilir.

Sürekli vaginal enfeksiyonu olan her yaştaki kadında da aynı şikayetler olabilir. Bu durumda vaginanın ve vulvanın gençleştirilmesi, kan akımının lokal olarak düzenlenmesi gerekecektir. Bu amaçla PRP tekrarlanan seanslarda çok yüz güldürücüdür. İşlem klinikte anestezi gerektirmeksizin çok kısa süren bir zamanda yapılır.

Bu seanslarda beraberinde polinükleit/hyoluronik asit karışımı veya tek başına hyoluronik asit te yapılabilir.

Tüm tıp otorleri tarafından defalarca denenen ve çok başarılı olan bu uygulamaları biz de kliniğimizde uygulamaktayız. Tüm bu işlemlerden sonra yatak istirahati veya herhangi bir kısıtlama gerekmemektedir.

The genitourinary syndrome of menopause, deficiency of estradiol impacts on women’s quality of life. Progressive thinning and drying of vaginal mucosa, as well as loss of elasticity are all typical expression of vulvar and vaginal atrophy. Also without any urine infection , women suffers of urinary complains.

After cancer treatment someone can not use estradiol because of that the same complains can be seen .

Especially in lactation period means after delivery women complains vaginal dryness, itching, painful sexuel intercourse .

Someone has recurrent vaginal infection and after than dryness , itching occurs.

For all patient group can be threatened the same way. PRP and hyoluronic acide is perfect choice. This treatment can be applied in clinic without any anesthesia.

In our clinic we are using this procedure. Results are perfect.

Bu makale 8 Nisan 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Serap Yaltı

Doç. Dr. Serap Yaltı, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini
1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'nde yapıp Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Yandal uzmanlığını İnfertilite-Tüp Bebek üzerine yapmıştır.
Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2005 yılında Doçent unvanını almıştır.

Doç. Dr. Serap Yaltı, Mesleki çalışmalarına kendisine ait Serap Yaltı Özel Muayenehanesi' nde devam etmektedir.

Etiketler
Vajina darlığı
Doç. Dr. Serap Yaltı
Doç. Dr. Serap Yaltı
Muğla - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube