Vertigo baş dönmesi nedir

Vertigo baş dönmesi nedir

Baş dönmesi olarak da tanımlanan vertigonun kontrol altında tutulabilmesi için dikkat edilmesi gereken 5 önemli madde şöyle sıralanıyor:
- Vertigo hastaları düzenli uykularını almaya özen göstermelidir. Çünkü uygu düzensizlikleri vertigoyu tetikler.
 Birçok hastalıkta olduğu gibi vertigoda da stresten uzak durulmalıdır. Aşırı stres bağışıklık sistemini olumsuz etkiler bu durum da vertigoya yol açabilir.
- Vertigo hastalarının bağışıklık sistemlerini güçlendirmeleri de önerilmektedir. Vitamin ve mineral değeri yüksek gıdalar tüketerek sağlıklı beslenmek, 
- Kahve, kola, çikolata, alkol, sigara gibi sağlıksız ürünlerden uzak durmak önemlidir.
- Vertigo tedavisinden sonra hastaların aşırı efor isteyen hareketli sporlardan kaçınmaları gerekmektedir.

Bu makale 18 Kasım 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Ceyda Hayretdağ

Uzm.Dr Ceyda Hayretdağ, 1977 yılında Bergama'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini tamamlamasının ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu tıp eğitimini 2000 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2001-2004 yılları arasında Celal Bayar üniversitesi Tıp Fakültesi'de Anatomi Anabilim Dalı'nda ayrıca 2008-2014 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'nda ihtisas eğitimini tamamlamış ve Nöroloji Uzmanı olmuştur.

Mesleki çalışmalarına Özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Türk Anatomi Derneği,Türk Nöroloji Derneği,Türk Beyin Damar Hastalıkları derneği,Türkiye Klinik Nörofizyoloji EEG-EMG Derneği üyesidir.

Etiketler
Baş dönmesi
Uzm. Dr. Ceyda Hayretdağ
Uzm. Dr. Ceyda Hayretdağ
İzmir - Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube