Vajinal estetik operasyonları nelerdir? nasıl yapılır?

Vajinal estetik operasyonları nelerdir?  nasıl yapılır?

VAJİNAL ESTETİK

Doğum sonrası vajinal deformasyonunuz mu var? Bu durum ruhsal durumunuzu bozup cinsel hayatınızı mı etkiliyor? O zaman vajinal estetiğinizi daha fazla ertelemeyin!

Normal doğum sonrası karşılaştığımız epizyotomi kesisine bağlı vajina yapısında oluşan kalıcı hasarlar vajinal genişlemelere ve gevşemelere neden olur. Bu durum giderek cinsel birliktelikde çiftlerin her ikisi için de sorun olmaya başlar. Cinsel ilişki sırasında ağrı, cinsel doyumda azalma ve cinsel ilişki sıklığında azalmaya zemin hazırlar. Zaman içinde kadının kendine olan güveni azalır ve cinsel isteksizlik gelişir.

Son yıllarda cinsel hayatla vajina estetiği arasındaki bu ilişki, kadınların vajinal estetik (vajinoplasti) veya vajina daraltma operasyonlarına daha sık başvurmasına neden olmaktadır.

Genç yaşlarda cinsel sorunlar ve estetik kaygılarla gelen hastalarımız, ileri yaşlarda rahim sarkması, idrar torbasında sarkma, barsak sarkması, idrarı tutamama hatta rahmin tamamen dışarı çıkması gibi işlevsel bozukluklarla başvurmak zorunda kalırlar.

Vajinal Estetik (Vajinoplasti) Operasyonları Nasıl Yapılır?

Yapılan operasyonları temelde iki grupda inceleyebiliriz:

Birinci grup operasyonlar için başvuran hastalar genelde genç yaşlardadır ve epizyotomi kesilerinin düzgün iyleşmemesine bağlı vajinal deformasyonları vardır. Cinsel ve estetik sorunları ön plandadır. Bu tip operasyonlarda lokal anestezi tercih edilir. Ortalama 30 dakika sürer. Önceki kesi bölgesinin etrafındaki kötü iyleşmeye bağlı renk ve şekil bozukluklarını içeren ‘skatris’ dokusu düzeltilir. Genelde adet bitiminde operasyon planlanır ve operasyon sonrası kişisel hijyeni ile ilgili bilgiler verilir. Bu hastaların 4 hafta cinsel ilişkiye girmemeleri önerilir. 

İkinci grupda ise daha ileri yaşlarda, estetik kaygılardan çok idrar kaçırma, rahim ve barsak sarkması gibi işlevsel bozukluklarla başvuran hastalar vardır. Bu hastalar çoğu zaman problemlerini görmezden gelir ve doktora başvurmayı ertelerler çünkü bu durumlarını paylaşmakdan utanırlar. Büyük kısmının eşinin ve kendisinin cinsel sorunları vardır. Bu tip operasyonlarda genel anestezi tercih edilir. Vajina bölgesi daraltılır, idrar torbası ve barsak sarkması da düzeltilir (Ön ve Arka Kolporafik Onarım). 

Hastalar 12- 24 saat hastanede kalır. Operasyondan sonra 4- 6 hafta cinsel ilişkiye girmemeleri önerilir.  

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu

Etiketler
Vajinal estetik
Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu
Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube