Vajina estetiği

Vajina estetiği
VAJİNA ESTETİĞİ
Kadınlarda vajina ya da cinsel organların estetiği günümüzde estetik vajinal cerrahi tekniklerinin gelişmesi ve bu konuya olan ilginin artması nedeniyle yeni bir boyut kazanmıştır. Vajina estetiği ve vaginal estetik opersayonlar;  her yaştan kadını ilgilendirmesine rağmen; çekinme, utanma, muayene olamama, bilgi edinememe, konu hakkında çözüm olmayacağını düşünme gibi nedenlerden dolayı hep arka planda kalmış bir konudur.
Cinsel-vajinal estetik operasyonlar, hem estetik açıdan görünüşü düzeltmek, ilişki sırasında cinsel hazzı arttırmak hem de hastanın psikolojik durumunu düzeltmek amacıyla yapılmaktadır. 
Özellikle 
Labioplasti (İç Dudakların Küçültülmesi) (labiaplasti=labial redüksiyon) kadınlarda burun ve meme estetiği ameliyatlarından sonra en sık yapılan ameliyatlardandır. Yine vajina daraltma ve genişletme operasyonları da  Kolporafi (Vajina Daraltma veya Genişletme Opr. ) vajinal estetik cerrahi de yapılan operasyonlardandır.
Bu tür opersayonlar lokal uyuşturma veya genel anestezi altında yapılabilmekte ve ertesi gün günlük yaşama ve iş hayatına dönülebilmektedir. Cinsel ilişkiye ise 4-6 hafta sonra izin verilir. 

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mehmet Cem Turan

Etiketler
Vajina estetiği riskleri
Prof. Dr. Mehmet Cem Turan
Prof. Dr. Mehmet Cem Turan
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube