Trigeminal nevraljide (yüz ağrısı) akupunktur tedavisi

Trigeminal nevraljide (yüz ağrısı) akupunktur tedavisi

Trigeminal nevralji, genellikle yüzün bir tarafında kulak önünden alt ve üst çeneye doğru yayılan çok şiddetli ağrı ile karakterize olan bir hastalık çeşididir.Birkaç saniye veya dakika sürebilir.Elektriksel uyarı tarzında bir ağrı olduğu için tarif edilemeyecek kadar yüksektir.Kişinin konuşma, çiğneme, yemek yeme fonksiyonlarını bozar.Sadece sıvı gıdaları alabilecek duruma getirir.

            Kendiliğinden başlayabilir veya rüzgar, soğuk, sıcak, dokunma, saç tarama gibi uyaranlarla başlayabilir.

            Tekrarlayan ağrılar şeklinde gelir.Ağrı aralıkları gittikçe sıklaşabilir.

            Stres hastalığı olumsuz etkiler.Veya ağrılar kişinin ruhsal durumunun bozulmasına sebep olabilir.Bu durumda ruhsal tedavi desteği de verilmelidir.

            Hastadan alınan öykü ile tanı konabilir.Fakat o bölgede trigeminal sinir üzerine bası yapacak bir oluşum olup olmadığı tetkiklerle kontrol edilmelidir.Büyük çoğunluğunda organik bir sebep saptanamaz.Bunlarda hastalığın sebebi bilinmemektedir.

   Akupunktur Tedavisi

            Akupunktur, sinir uçları üzerinden gösterdiği fizyolojik etkisi nedeni ile bu hastalıkta sinir dokusu üzerine deşarj edici etki göstererek iyileşme sağlamaktadır.
            Ortalama 15 seanslık uygulama gerekir.Daha sonra 6 ay boyunca, ayda 1 kez koruyucu uygulama yapılır.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Asuman Ergican

Uzm. Dr. Asuman ERGİCAN, 1961 yılında Uşak'ta doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Çin Halk Cumhuriyeti'nde Akupunktur, Paris'te ise, Mezoterapi eğitimi almıştır.

Evli ve iki çocuk annesi olan Uzm. Dr. Asuman ERGİCAN, mesleki çalışmalarına İzmir'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Çene
Uzm. Dr. Asuman Ergican
Uzm. Dr. Asuman Ergican
İzmir - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube