Akupunktur ile menapoz tedavisi

Akupunktur ile menapoz tedavisi

Menapoz, ortalama 45-55 yaşlarındaki kadınların adet dönemlerinin sona ermesi ile başlayan bir süreçtir.Kişi birden bire adetten kesilebilir veya adet düzeninde, sık sık veya seyrek adet görmeler şeklinde bozulmalar oluşabilir ve sonrasında tamamen kesilerek menapoza girebilir.

            Kadınlık hormonlarının daha az salgılanması ve daha sonra tamamen kesilmesi söz konusudur.Bu hormonların çekilmesi sonucu, ateş basması, terleme, sıkıntı hissi, uykusuzluk, unutkanlık gibi şikayetler oluşur.Menapoz dönemi ortalama 4-5 yıl sürer. Kadınların bir kısmı ise hiç rahatsızlık yaşamadan menapoz dönemini geçirebilir.

            Menapoz döneminden vücudun diğer bazı sistemleri olumsuz etkilenir.Kalp damar sistemindeki harabiyet hızlanır.Kalp damar hastalıkları oluşma hızı artar, erkeklerdeki hıza yaklaşır.Kadınlık hormonlarının etkilediği diğer hormonlardaki değişiklikler sonucu kan yağlarında artış, metabolizma hızında azalma, kilo almada artış, kilo vermede zorluk oluşur.

            Vücutta yağ birikmesi farklı bölgelerde oluşmaya başlar.Özellikle karın çevresinde ve basenden yukarı bölgede yağlanma vardır.Ciltte incelme ve lekelenme oluşur.Vaginal kuruluk oluşur.

            Menapoza erken girilmesine sebep olabilen faktörler vardır.Bunlar çok yoğun stres, radyoterapi, kemoterapi, yumurtalık hastalıkları, yumurtalıkların alınmak zorunda kalınması olabilir.

            Menapoz, kadınların hayatındaki doğal bir dönemdir.Bu dönemde doğurganlıklarını kaybederler ama kadınlıklarını kaybettiklerini veya bir çöküntü içine girdiklerini düşünmemelidirler.Bu dönemi en verimli en güzel haliyle yaşamaya çalışmalılardır.Bu dönemde beslenme çok önemlidir.Tüm temel besinleri içeren sağlıklı bir beslenme düzeni olmalıdır.Günlük yaşamın hareketli olması yanında, yürüyüş, yüzme gibi herhangi bir sporun yapılması, kemik yapı ve eklemlerin sağlığı, kalp damar sisteminin sağlığı kilonun korunması açısından da çok yararlı olacaktır.

         Akupunktur tedavisi

            Akupunktur tedavisi menapoz dönemindeki ateş basması, terleme, sıkıntı gibi çekilme belirtilerin hafiflemesini sağlar.Böylece kadınlar menapoz dönemini daha rahat ve huzurlu geçirebilirler.Ayrıca hormon tedavilerinin riskleri ve yan etkilerinden korunmuş olurlar.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Asuman Ergican

Uzm. Dr. Asuman ERGİCAN, 1961 yılında Uşak'ta doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Çin Halk Cumhuriyeti'nde Akupunktur, Paris'te ise, Mezoterapi eğitimi almıştır.

Evli ve iki çocuk annesi olan Uzm. Dr. Asuman ERGİCAN, mesleki çalışmalarına İzmir'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Terleme
Uzm. Dr. Asuman Ergican
Uzm. Dr. Asuman Ergican
İzmir - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube