Telsiz ortodontik tedavi hakkında

Telsiz ortodontik tedavi hakkında

Dişlerinde çapraşıklığı olan ortodonti hastaları çoğu zaman estetik olarak iyi görünmeyen telleri ağızlarında istemezler. Bu nedenle de tedavi olamazlar. Bu tür durumlarda kişiye özel tasarlanan şeffaf plaklarla çapraşıklık tedavisi yapılabilir.

Şeffaf apareyler yeni bir teknolojidir. 3 boyutlu model analizi bilgisayar ortamında yapılır ve hastanın aşama aşama dişlerinin hareketi planlanır. Hastalar 2 hafta arayla plak değiştirirler. Her değişim doktor kontrolünde yapılır. Çapraşıklığın zorluk derecesine göre tedavi süresi ve plak sayısı değişir.

Şeffaf apareyler günde 22 saat ağızda tutulmalıdır. Ancak zaten şeffaf olduklarından estetik olarak bir sakınca oluşturmazlar. Metal tellerdeki gibi ağrı yapmazlar. Konuşmaya etki etmezler. Ağız ve diş sağlığını bozmaz. Kolay temizlenir bu nedenle tedavi bitiminde metal tellerin iyi temizlenmemesi kaynaklı çürükler bu tedavide olmaz.

Tedavi süresi oldukça kısadır. Bu yeni nesil teknoloji ortodonti hastalarının tedaviyi kabullenme yüzdesini artırmıştır.

Biz hekimlerin de yapılacak diğer tedaviler öncesi uygun ağız diş sağlığını sağlamak konusunda işimizi kolaylaştırmıştır. Elbette her vakada uygulanamıyor. Ancak yapılan ön muayene ile hastanın tedaviye uygunluğuna karar verildiğinde bilgisayar ortamında model analizi aşamasına geçilir ve tedavi başlar.

Umuyorum ki bu apareyler hastalarımızın ortodontik tedaviye daha sıcak bakmalarını sağlayacaktir…

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Firuzan Küçük Özkaral

Dt. Firuzan KÜÇÜK, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 

Dt. Firuzan KÜÇÜK, mesleki çalışmalarına Antalya / Konyaaltı Ağız ve Diş Sağlığı Tedai Merkezi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Telsiz ortodontik tedaviler
Dt. Firuzan Küçük Özkaral
Dt. Firuzan Küçük Özkaral
Antalya - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube