Sterilizasyon nedir ? neden bu kadar önemlidir?

Sterilizasyon nedir ? neden bu kadar önemlidir?

Diş hekimliği çalışma alanında kan ve tükürük kaynaklı mikroorganizmalar ile çapraz enfeksiyon olasılığı her zaman düşünülmesi gereken bir durumdur. Çapraz enfeksiyon kaynaklı hastalığın geçiş yolunu önlemek asil amaçtır ve bu sebeple insan kani ve tükürük gibi sıvıların enfeksiyöz olduğu bilinen hiv ve hep b ve diğer patojenlerle kontamine olduğu var sayılarak sterilazyona dikkat edilmelidir. Çalışma alanında eldiven, maske gibi bariyerleri kullanarak en etkili strelizasyon yöntemi otoklav kullanılarak enfeksiyon kontrolü saglanır.
Kliniğimizde tüm el aletleri ve materyaller kullanım sonrasında 24 saat dezenfekte edildikten sonra Üst teknoloji otoklav cihazları ile paketlenip sterilize edilmekte. böylelikle herhangi bir bakteri patojen yada bakteri sporu kontaminasyonu kalmamaktadır.

Bu makale 16 Haziran 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Ali Kılıç

Dt.Ali Kılıç, Ege Üniversitesi'de başlamış olduğu eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş hekimi unvanı almıştır. Aynı yıl Hollanda’nın Nijmegen şehrinde bulunan Radboud Üniversitesi’nde cerrahi ve estetik diş hekimliği üzerine eğitim almıştır. 

Dt.Ali Kılıç, İzmir Karşıyaka'da bulunan Özel DentaPoint Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde hastalarına hizmet vermektedir.

Dt. Ali Kılıç
Dt. Ali Kılıç
İzmir - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube