Sertleşme sorunlarında şok dalga tedavisi eswt

ESWT, şok dalga tedavisi olarak bilinen sertleşme sorunlarında son yıllarda yaygın olarak kullanılan ve etkinliği bilimsel olarak da kanıtlanmış bir tedavi yöntemidir. ESWT, başlangıç aşamasında, yeni başlamış hafif şiddetteki sertleşme sorunlarında daha başarılı sonuçlar vermektedir. Şu da unutmamalıdır ki ESWT mücizevi bir yöntem değildir. Başlangıç aşamasındaki sertleşme sorunlarında hastalık ilerlemeden ESWT ile müdahale etmek ve ilaçlar ile desteklemek uzun süreli ve etkili bir sonuç sağlamaktadır.

Sertleşme sorunlarında   şok dalga tedavisi eswt

ESWT, şok dalga tedavisi olarak bilinen sertleşme sorunlarında son yıllarda yaygın olarak kullanılan ve etkinliği bilimsel olarak da kanıtlanmış bir tedavi yöntemidir. ESWT, başlangıç aşamasında, yeni başlamış hafif şiddetteki sertleşme sorunlarında daha başarılı sonuçlar vermektedir. Şu da unutmamalıdır ki ESWT mücizevi bir yöntem değildir. Başlangıç aşamasındaki sertleşme sorunlarında hastalık ilerlemeden ESWT ile müdahale etmek ve ilaçlar ile desteklemek uzun süreli ve etkili bir sonuç sağlamaktadır. Şiddetli sertleşme sorunlarında ESWT uygulaması sakıncalı değildir ancak fayda görme sansı düşüktür.

ESWT nedir?

ESWT, dışarıdan düşük enerjili ses dalgaları göndererek   yapılan tedavi şeklinin adıdır. Üroloji dışındaki branşlarda kullanmaktadır. Özellikle fizik tedavide ve ortopedide kullanılmaktadır. Ürolojide penise uygulanarak, damarların uyarılması ve yeni damar gelişimini artırmak amaçlanmaktadır.  ESWT seanslar şeklinde uygulanmaktadır ve her seansta penisin 4 farklı bölgesine uygulanır. Her seansta minimum 3000 atım uygulanır. Hastanın rahatsızlığının şiddetline göre 4-12 seanslar uygulanabilmektedir. Uygulama şekli klinikten kliniğe değişmekle birlikte haftada 1, 2 kez olabilmektedir. Her bir seans yaklaşık 20 dakika kadar sürer, kesinlikle ağrısız ve acısızdır. Herhangi bir yan etki de bugüne kadar rapor edilmemiştir. Pozitif etkilerin başlaması için son seanstan sonra en az 3 hafta beklemek gerekmektedir.

ESWT veya Li-ESWT, LSWT veya EDSWT, hepsi aslında bir biri ile aynı anlamı taşıyan kısaltmalardır.

Ürolojik bölümünde, sertleşme sorunlarının tedavinden başka Peyronie hastalığında, kronik prostatı tedavisinde de kullanılmaktadır.

ESWT Nasıl Etki Eder?

Penis damarlarını ve penisin kan dolan yapısı korpus kavernozum dediğimiz süngerimsi dokudaki düz kasları uyararak burdaki sinir uçlarından enzimler salgılanmasını sağlar. Dolayısı ile damarlar kuvvetlenir ve sertleşem kalitesi artar. Ayrıca penis dokularında uyarı sağlanarak yeniden damar gelişimini uyarır ve dokularda bir yenilenme gerçekleşmesini uyarır.

ESWT  Nasıl Uygulanır?

Bizim kliniğimizdeki cihaz ile her seansta, penisin 4 bölgesine, her bölgeye 900 atım olmak üzere toplamda 3600 atım yapmaktayız. 4 seans uygulama yapmaktayız. Alınan yanıta göre ikinci bir 4 seanslık tedaviyi planlamaktayız.

ESWT Kimler için Uygun veya Değildir?

Sertleşme sorunları, damarsal, sinirsel, psikolojik ve hormonal sorunlardan gelişebilir. Sinirsel, hormonal sebelere bağlı gelişen sertleşme sorunlarında teorik olarak ESWT nin olumlu etkisi çok beklenmemektedir. ESWT uygulaması için ideal hasta grubu, sertleşme sorunun, damarsal sorunlarına yani ateroskleroz dediğimiz damar sertliğine bağlı gelişen hastalardır. ESWT uygulaması için herhangi bir sağlık sorunu engel değildir. Kalp ve damar hastalıkları ve bunlara bağlı ilaç kullanımı tedavi için engel teşkil etmez.

.

.

Bu makale 3 Mart 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. İlker Karabuğa

Doğum Yeri ve Yılı Isparta-1978 Eğitim Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi (1995-2001) Tıpta Uzmanlık Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji ABD. (2002-2007) Tıpta Uzmanlık Tezi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji ABD. Unilateral Üreteral Obstriksiyon Oluşturulan Ratlarda, Renal Fibrozis Üzerinde Atorvastatin veLisinoprilin Koruyucu Etkileri Mesleki İlgi Alanları Böbrek Taşlarının lazer ile tedavisi (PNL, Mini PNL, RIRS, URS) Prostat Büyümesi tedavisi Böbrek, mesane, testis kanserleri İdrar Kaçırma (Kadında ve erkekte) Üreter Taşlarının ve  mesane taşlarının lazer ile kapalı tedavisi Erken Boşalma, Sertleşme sorunları Penis Protezi Penis eğriliği Çocuk Ürolojisi, Sünnet Mezoterapi (GETAT Sertifikalı) Cinsel Terapi Deneyim Isparta Özgüney Sağlık Ocağı (Ekim 2001-Haziran 2001) Ege Ünivers ...

Etiketler
İktidarsızlık tedavisi
Op. Dr. İlker Karabuğa
Op. Dr. İlker Karabuğa
İzmir - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube