Şaşılık Ameliyatı

Prof. Dr. Murat Tunç
Prof. Dr. Murat Tunç
23 Şubat 2020117 görüntülenme
Randevu Al
Şaşılık Ameliyatı

Şaşılık ameliyatı gözlerden birinin veya her ikisini bakılan objeye yönelik olmadığı ve bu durumun gözlük ile kapama tedavisi gibi yöntemlerle duzelemeyecegi durumlarda uygulanır. Gozleri hareket ettiren kaslara müdahale edilerek çok çalışan kası zayıflatacak ve az çalışan kası da güçlendirecek şekilde cerrahi müdahale yapılır. Ameliyat sonrası iyileşme dönemi hızlıdır. 3-4 gün içinde normal aktiviteye donulebilir.

Etiketler

ŞaşılıkŞaşılık ameliyatıŞaşılık ameliyatı nasıl yapılır

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Murat Tunç

Prof. Dr. Murat Tunç

İlköğrenimi TED Ankara Koleji, Orta Öğrenimi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde, liseyi Ankara Fen Lisesi’nde bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1992 yılında tıp doktoru olarak mezun oldum. Dokuz Eylül Üniversitesi Göz Hastalıkları Bölümü’nde göz hastalıkları ihtisası yaptım ve Amerika’da eğitim almak için şart olan USMLE sınavlarında başarılı olarak ECFMG (Amerikan Tıp Eğitimi Akreditasyon) sertifikası aldım. Johns Hopkins Universitesi’nde Nörooftalmoloji (1994); University of California San Francisco’da (UCSF), Prof. Dr. Devron CHAR yönetiminde Oküler Onkoloji (1996); Kaiser Permanente Medical Center’da Prof. Dr. Mike LAHEY yönetiminde Retina (1997) ve University of Southern California, Doheny Eye Institute’de Prof. Mark HUMAYUN yönetiminde Fulbright Fellow olarak Retina, biyonik göz (2004) üst ihtisasları yaptım. Daha çok Oküler Onkoloji, Göz Tümörleri ve Tedavisi, Orbita Tümörleri ve Cerrahisi, Tiroide bağlı Graves Hastalığı, Gözkapağı Tümörleri, Oküloplasti, Tıbbi Retina ve Retina Lazer Uygulamaları, Katarakt Fako konularıyla ilgilenmekteyim. Türk Oftalmoloji Derneği, Oküler Onkoloji Birimi, Tıbbi Retina Birimi ve Oküloplastik Cerrahi birimi aktif üyesiyim. American Academy of Ophthalmology, European Ophthalmic Oncology Group, Türk- Amerikan Oftalmoloji Derneği, Doheny Alumni, Fulbright Alumni derneği gibi mesleki Ulusal ve Uluslararası dernek üyeliklerim vardır. Retina alanında, termosensitif doku yapıştırıcısı ile ilgili iki uluslararası patentim vardır. Göz Hastalıkları alanında uluslararası bilimsel dergilerde 40’ın üzerinde yayınım vardır. American Academy of Ophthalmology, SOE, ARVO, EVER gibi uluslararası büyük kongrelerde eğitici olarak kurs yöneticilikleri ve konuşmalar yaptım, yurt dışı ve yurt içi bilimsel kongrelerde 100’ün üzerinde bilimsel tebliğ sunumları yaptım. Bilimsel yayınlarıma uluslararası bilimsel indeks dergilerince yapılmış 1200’ün üzerinde bilimsel atıf vardır (H indeksi 18). Kök Hücre ve Doku Kültürü Sertifikalarım vardır. Türkiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından verilen ‘Sağlıkta Akreditasyon Denetçisi’ ünvan ve sertifikam vardır. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Kliniği ‘Oküler Onkoloji’ biriminin kurucusuyum, Tunç Göz Kliniği’nin kurucusu ve halen yöneticisiyim. Tunç Göz Kliniği olarak Göz Hastalıklarının her alanında en ileri teknoloji ve güncel yöntemlerle kişiye özel faktörleri de dikkate alarak bütüncül tedavi yaklaşımlarında bulunuyoruz.
Cyberknife Radyoterapi, Lazer Cerrahisi, fotodinamik tedavi, kök hücre tedavileri ve non-invaziv gözyaşı yolları tedavileri gibi ileri teknolojik tedavilerin hepsini uygulayabilen İLK ve TEK özel göz
hastalıkları kliniğiyiz.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.