Sakroiliak eklem bozukluğu ve tedavisi

Sakroiliak eklem bozukluğu ve tedavisi

Sakroiliak Eklem Nerede Bulunmaktadır?

Sakroiliak eklem kuyruk sokumu kemiği ile leğen kemikleri arasında bulunan eklemdir. Belirgin bir hareketi yoktur. Yürüme ve öne eğilme esnasında 1-2 milimetrelik hareketler yapar. Omurga üzerine binen gövde yükünün eşit derecede kalçalara ve bacaklara iletilmesini sağlayan bu eklem siyatik sinirle de yakın komşuluktadır.

Sakroiliak Eklem Bozuklukları Nedenleri

Uzun süreli oturmak, öne eğilerek çalışmak gibi nedenlerle sakroiliak eklem bozulur. Hastada belin yan tarafından kalçaya doğru yayılan ağrı oluşur. Bazen siyatik sinir de etkilenir ve tüm bacağa yayılan ve bel fıtığını taklit eden ağrı, yanma, uyuşma hissi oluşabilir.

Sakroiliak Eklem Bozukluğu

Sakroiliak eklem bozukluğu nörolojik muayene ile konur. Görüntüleme yöntemleri bel fıtığı gibi diğer olasılıkları ekarte etmek için gerekebilir. Manuel terapi ve kayropraksi ile genellikle düzelir. Akut dönemde şiddetli ağrı olabilir. Bu durumda manipülasyon sakıncalıdır.

Sakroiliak eklem bozukluğunda eklem içi enjeksiyon oldukça başarılı yanıtlar verir. Enjeksiyonla lokal anestezik verilir. Genellikle eklem içi enjeksiyon esnasında bir miktar azot çıkışı da gözlenebilir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Alper Ergin

Op.Dr. Alper ERGİN, 1976 yılında Konya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2009 yılında Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2010-2016 yılları arası Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde görev yapmış olan, Op.Dr. Alper ERGİN, özel muayenehanesi'nde hastalarına hizmet vermektedir.

Op.Dr. Alper ERGİN, Orta düzeyde ( B1) İngilizce bilmektedir.

Etiketler
Sakroiliak eklem
Op. Dr. Alper Ergin
Op. Dr. Alper Ergin
İzmir - Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube