Saç estetik ameliyatı

Saç estetik ameliyatı

Saçlarımız önemli estetik dokularımızdan birisidir. Sanırım kıymetini olmayanlar çok iyi biliyor… Her erkek ve kadın güzel sağlıklı saçlara sahip olmak ister.

    Saç ekimi son yıllarda estetik cerrahi alanında en popüler konulardan birisi olmuştur. Bu gün maalesef kontrol edilemez bir duruma gelmiştir. Her önüne gelen saç ekimi yaptığını söylemektedir. Merdiven altı olarak adlandırılan yerler türedi. Saç ekim uzmanıyım diyen şarlatanları her tarafta görmeniz mümkündür.

   Saç ekimi bir ameliyattır, bir operasyondur. Hem de çok önemli bir operasyondur. Cerrahi bir işlemdir. Her şeyden önce saç ekimi bir doku nakli yöntemidir. Bir yerden bir dokuyu koparıyorsun ve başka bir yere naklediyorsun. Doku naklinin bütün kurallarına, yöntemlerine uymak zorundasınız. Yoksa naklettiğin doku yaşamaz. 

   Nitekim bu sözüm ona saç ekim uzmanları ektikleri saçlarla övünüyorlar ama hiç kimse sonuçla övünmüyor. Bir seferde dört bin, beş bin saç ekiyorum diyen adama sormak lazım bu dört bin saç kökünden kaç tanesi yaşıyor? Ekmek önemli değil önemli olan ekilen köklerin, nakledilen dokunun yaşamasıdır. Eğer tek seansta beş bin saç ekiyorsun da bin tanesi çıkıyorsa ne anlamı kalır beş bin saçın. Dört bin kök boşa gitmiş, harcanmış demektir.

   Tek seansta rekor saç ekimi veya Türkiye’de en hızlı saç ekim uzmanı gibi haberlerle karşılaşıyoruz. Bunlar tamamen yanlış ifadeler. Bir defa saç ekim uzmanı diye bir uzmanlık yoktur. Nereden çıktı bu?

   Maalesef Türkiye’de ve ilimizde saç ekimi işlemi merdiven altı dediğimiz yerlerde yapılmaktadır. Saç ekimini mutlaka eğitim almış plastik cerrahların sorumluluğunda yapması gerekir. Saç ekimi başlangıcından sonuna kadar cerrahi bir işlemdir. Birçok estetik cerrahi ameliyatından daha fazla cerrahi teknik ve bilgi isteyen zor bir ameliyattır.

   Saç ekiminde özel yöntemlerle kişinin ense kısmından aldığımız saç kökü içeren dokuları, yine özel yöntemlerle kel olan kısma naklediyoruz. Dokunun alınması ve nakledilmesi sırasında zarar görmemesi çok önemlidir. Dokunun ya da kıl köklerinin uygun sürede ve sıcaklıkta bekletilmesi gerekmektedir.

   Verici bölgede yeterli kök varsa, saç çizgisi doğal bir şekilde dizayn edilmişse, santimetre kareye yeterli miktarda saç ekilmişse yüzde yüz iyi sonuç alınabilir. Saç ekimi doğal görünüm sağlayabilir. Deneyimli uzman ekibin başarılı bir ekim operasyonu neticesinde yüzde yüz doğallık mümkün olmaktadır. İyi bir saç analizi ve operasyon planı yapılması gerekir.

  Saç ektirmek demek, kafadaki açık bölgenin tamamen saçla kaplanması anlamına gelmez. Kişinin sahip olduğu kök miktarına göre belirli bir bölgeye nakil yapılarak da estetik bir görünüm sağlanabilir.

   Saç ekimi ağrılı ve acılı bir süreç değildir. Lokal anestezi yapılmaktadır. İğne korkusu olanlar içinse 10 dakika hafif uyutma (sedasyon) ile iğne süreci tamamlanır. Saç ekimi esnasında ise her hangi bir acı hissedilmez.

Türk plastik cerrahları olarak saç ekiminde dünya da çok güzel yerlerdeyiz. Ülkemiz her geçen günde daha iyi bir konuma gelmektedir. Türkiye bu gün yurt dışından en çok hasta çeken ülkelerden birisidir. Türk hekimleri dünya da çok hak ettikleri bir konumdadır.

Artık benimde üyesi olduğum saç nakli derneğimizde kurulmuş durumda..İnşallah önümüzdeki süreçte saç naklinde merdiven altı imalata son verilecektir. Ve saç nakli tamamen işin uzmanı estetik cerrahlar tarafından başarıyla yapılacaktır.

Sağlıklı ve mutlu günler….

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Muhammet Erkan

Op.Dr Muhammet ERKAN, 1973 yılında Trabzon'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1998 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği'nde ihtisasını yapmış ve 2008 yılında Plastik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Mesleki çalışmalarına, Özel Kliniği'nde devam etmektedir

Op.Dr Muhammet ERKAN, Anestezi uzmanı Dr. Gönül ERKAN'la evli olup iki çocuk babasıdır
 

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Saç yolma hastalığı
Op. Dr. Muhammet Erkan
Op. Dr. Muhammet Erkan
Trabzon - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube