Robotik cerrahinin tekniği ve avantajları

Robotik Cerrahinin Tekniği ve Avantajları

Robotik cerrahinin tekniği ve avantajları

Gelişmiş görüntü kalitesi ve el becerisi ile etkili cerrahi yapma olanğı sunan sistem, ileri teknoloji ürünü 3 boyutlu görüntü özelliği sayesinde anatomik yapıların daha iyi görülmesini sağlayarak yaralanma riskini en aza indirmektedir. Robot kollarının insan el hareketlerini taklit edebilen ve insan eliyle mümkün olmayan 540 derece hareket genişliği sağlayan yapısı ile en karmaşık müdahaleler bile kolaylaşmakta ve vücudun her noktasına ulaşılabilinmektedir. Bu sayede kesme, dikiş atma gibi işlemler küçük alanlarda bile mümkün olmaktadır. Oturarak operasyona olanak sağlaması uzun süre ayakta durularak yapılan operasyonları bile rahat hale getirmekte ve bu sayede cerrahın yorgunluğu azalmakta, konsantrasyonu artmaktadır.

Robotun kollarının bağlandığı, batında açılan çapı 8-12 mm arasında değişen deliklerden batın içine yerşeştirilen port adı verilen metal ya da plastik yapılar yolu ile, robotun aemliyatı gerçekleştirmemizi sağlayan cerrahi uçları ameliyat bölgesine ilerletilmekte, böylece ameliyat kesi boyutu küçülmekte, ameliyat sonrası ağrı azalmakta, iyileşme ve hastaneden kalış süresi kısalmaktadır. Daha detaylı çalışma inkanı ile küçük kanamlarıdan olan kanamaların bile anında durdurulması ile kan kaybı azalmakta ve hastaya kan verilme ihtiyacı ortadan kalkmaktadır. Tüm bunlar bir araya gelerek hastaya günlük hayata daha erken dönme imkanı sunulmakta, komplikasyon oranı azalmakta ve daha iyi estetik sonuçlar elde edilmektedir.

Bu makale 1 Kasım 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Abdullah Erdem Canda

Dr.Canda 1974 yılında İzmir’de doğmuş ve ilk-orta-lise eğitimlerini İzmir'de tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesin’den 1997 yılında mezun olmuştur.  Üroloji ihtisasını 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Üroloji Kliniğinde tamamlamıştır. 1999 ve 2000 yıllarında toplam 2 ay süre ile Belçika'da Universitaire Ziekenhuisen Leuven, Üroloji Kliniğinde Üroonkoloji eğitimi almıştır.    Üroloji uzmanı olduktan sonra 2004-2005 döneminde 1.5 yıl süre ile İngiltere’de The University of Sheffield, Royal Hallamshire Hospital Üroloji Kliniği ve Bristol Urological Institute, Southmead Hospital Üroloji Kliniğinde eğitim almıştır. Ayrıca, 2008'de 3 ay süre ile Almanya'da University of Heidelberg, SLK Kliniken Heilbronn Üroloji Kliniğinde eğitim almıştır. Dr.Canda 2008-2018 arasında Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Ha ...

Etiketler
Robotik Cerrahinin Tekniği ve Avantajları
Prof. Dr. Abdullah Erdem Canda
Prof. Dr. Abdullah Erdem Canda
İstanbul - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube