Revizyon rinoplasti nedir?

Revizyon rinoplasti nedir?

Daha önceden bir veya birden fazla burun operasyonu geçirmiş fakat istenilen sonuca ulaşılamamış kişilere yapılan ameliyattır. Burnun kemik, kıkırdak ve cilt yapısında belirgin deformiteler mevcuttur.

Revizyon ameliyatları minör ve majör olarak ikiye ayrılır.

Minör revizyonlar operasyon sonrası 6 ay- 1 yıl, majör revizyonlar operasyon sonrası 1-2 yılda gerçekleştirilir.

Revizyon ameliyatlarında primer rinoplastidekine benzer teknikler kullanılır fakat operasyon esnası ve sonrası hem hasta hem de cerrah için biraz daha zordur. İlk ameliyattan sonra burnun normal anatomik yapısı değişmiş olduğundan revizyon esnasında kullanılacak kıkırdak greftleri gerekir. Bu greftlerin seçiminde ilk sırada varsa eğer burun içi kıkırdaklar, ikinci sırada kulak kıkırdağı ve son olarak da kaburga kıkırdağı kullanılması gerekebilir.

İyileşme süreci primer rinoplastidekine benzerdir fakat ödemin inmesi ve burnun yumuşaması biraz daha uzun zaman alabilir. 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu

Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu, 1982 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Hatay’da tamamlamasının ardından tıp eğitimine 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladı. Dr. Haytoğlu, 2004 yılında Washington University Orthopaedic Research Lab., St. Louis, USA‘da araştırmalara katıldı. 2006 yılında mezun olarak tıp doktoru ünvanını alan Dr. Haytoğlu, TUS'da derece alarak ihtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ABD’da  sürdürdü. 2010 yılında ABD’ de USMLE sınavlarını başarıyla tamamlayan Dr. Haytoğlu, ECFMG sertifikası almaya hak kazandı ve o yıl Case Western Reserve  University, Cleveland’ da estetik yüz ve burun cerrahisi ile migren cerrahisinin dünyaca tanınmış isimlerinden olan Dr. Guyuron ile çalışma şansını elde etti. Bu süreçte ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Düzeltme burun ameliyatları
Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu
Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube