Kış mevisimine yepyeni bir cilt ile merhaba deyin!

Kış mevisimine yepyeni bir cilt ile merhaba deyin!

Yazın kavurucu sıcaklarını geride bıraktık. Kış aylarında soğuk ve kuru hava, klimalar, kalorifer ile ısınan kapalı ve havasız ortamlar cildi olumsuz yönde etkilemektedir.

PRP (Platelet Rich Plazma) ile Aydınlık ve Parlak Bir Cilde Kavuşun   

PRP yani trombosit yönünden zenginleştirilmiş plasma yöntemi, yaklaşık olarak 20 yıldır genel tıpta kullanılmaktadır. Son yıllarda ise cilt gençleştirme yöntemi olarak popülerlik kazanmıştır. PRP işlemi yaptırmak isteyen hastanın kolundan 1-2 tüp kan alınır. Alınan kanın santrifüj cihazında yüksek hızda döndürülmesiyle serum kısmı ayrıştırılır, bunun amacı kanda bulunan trombositlerin yoğunlaştırılmasıdır. Bu küçük hücreler doku onarımını uyarıcı faktörler içerir. Bu uygulamanın amacı; ciltte oluşmuş yaşlanma etkilerini azaltmak ya da ortadan kaldırmaktır. Bu yaşlanma etkileri, ince kırışıklıklar, bir takım güneş lekeleri, gözeneklerin kabalaşması veya cilt kalitesinin azalması olarak sıralanabilir. Bu uygulama sonrasında ise yaşlanma etkileri azalır, ciltte gerginlik, parlaklık, duruluk ve gözeneklerde sıkılaşma görülür. Ayrıca PRP uygulaması tüm yüze birden uygulanmalıdır. Alınn, yanaklar, göz kapakları, çene ve boyunun uygulama yapılabilecek alanlar içindedir ve erkeklerde de sıklıkla saç dökülmesinde tercih edilmektedir.

Yaşlanmaya Meydan Okuyan Yöntem Botox’u Deneyin

İnsanoğlu her daim yer çekimine karşı gelmeyi arzulamaktadır. Teknik olarak; botox solüsyonunun kırışıklık bölgesinde yer alan kaslara enjekte edilmesidir. Kısa süreli kas fonksiyonunu azaltıcı özelliği olan botox aslında “Clostridium Botulinum” isimli bakterinin toksinidir yani halk arasındaki söylemi ile yılan zehri değildir. Laboratuvar koşullarında elde edilmektedir. Botox, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onaylı bir tedavi yöntemidir.  Bu yöntem zamanla yüzde meydana gelen kırışıklıklarda kullanılmakta ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir.  Genel olarak 3 bölgeye uygulanabilir. Yüzün üst 1/3’lük kısmı, boyun bölgesi ve koltuk altı terleme tedavisi için kullanılabilmektedir.

Botox ve Dolgu Arasındaki Farklar

Her daim güncelliğini koruyan botox ve dolgu uygulamaları birbirinden farklı uygulamalardır. Botox zamanla yüzde oluşan mimik kırışıklıklarını azaltan basit, cerrahi olmayan bir uygulama iken dolgu ise kırışıklık tedavisinde ve dolgunluk istenen bölgenin doldurulmasında kullanılan uygulamadır. 

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu

Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu, 1982 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Hatay’da tamamlamasının ardından tıp eğitimine 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladı. Dr. Haytoğlu, 2004 yılında Washington University Orthopaedic Research Lab., St. Louis, USA‘da araştırmalara katıldı. 2006 yılında mezun olarak tıp doktoru ünvanını alan Dr. Haytoğlu, TUS'da derece alarak ihtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ABD’da  sürdürdü. 2010 yılında ABD’ de USMLE sınavlarını başarıyla tamamlayan Dr. Haytoğlu, ECFMG sertifikası almaya hak kazandı ve o yıl Case Western Reserve  University, Cleveland’ da estetik yüz ve burun cerrahisi ile migren cerrahisinin dünyaca tanınmış isimlerinden olan Dr. Guyuron ile çalışma şansını elde etti. Bu süreçte ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Prp uygulaması
Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu
Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube