Revizyon burun ameliyatı nedir?

Revizyon burun ameliyatı nedir?

Revizyon burun ameliyatı, daha önce burun ameliyatı olmuş fakat herhangi bir sebepten dolayı tekrar burun ameliyatı olmak isteyen kişilere gerçekleştirilen operasyonun adıdır. Revizyon burun ameliyatının nedeni burna yapılacak küçük rötuşlar da olabilir. Eğer ki hasta yeni burun yapısından genel olarak memnun olup bu gibi küçük rötuşlar istiyorsa aynı doktora revizyon burun ameliyatı olabilir. Fakat sonuçtan memnun olmayan ve doktoruna karşı artık güven duymayan hastaların yeni arayışlar içine girmeleri ve başka bir doktor tarafından ameliyat olmaları önerilir.

KİMLER REVİZYON BURUN AMELİYATI OLMALIDIR?
Burun ameliyatından sonra 1 yılı dolan ve burun görünümünden memnun olmayan hastalar revizyon burun ameliyatı olabilir. Burun ameliyatları sonrasında oluşacak yeni görünümü tam anlamıyla görebilmek için 1 yıl beklemek gerekir. Burun ameliyatından sonra karşılaşılabilecek olumsuzluklar; düşük burun, kalkık burun, az alınmış burun sırtı ve fazla alınmış burun sırtı olabilir. Bu olgulardan şikayetçi hastalar, revizyon burun ameliyatı olmalıdır.

REVİZYON BURUN AMELİYATI NASIL YAPILIR?
Burunda yer alan kıkırdak ameliyat için alınması gereken miktardan yetersiz ise kulak ya da kaburgadan da alınabilir. Bu aşamada ilk ihtimal burun kıkırdağı olmakla birlikte sırasıyla kulak ve kaburgadır. Revizyon burun ameliyatı, uzman doktorun muayene sırasında karar vermesiyle açık ya da kapalı bir şekilde yapılır. Bu seçim yapılacak revizyon işleminin şiddetine göre değişmektedir.

REVİZYON BURUN AMELİYATI HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER
Hastanın burun yapısındaki hangi olgulardan rahatsız olduğunu kesin olarak belirtmesi gerekir. Muayene sırasında doktor ve hastanın sıcak bir ilişki kurabilmesi için %100 açık sözlü olmak esastır. Bu aşamada hastanın doktora tekrar güvenebilmesi de sağlanacak sıcak ve sağlıklı bir ilişkiyle gerçekleşir.

Revizyon burun ameliyatı olmak ve ameliyatı hakkında detaylı bilgi olmak için formu doldurarak ya da iletişim numaralarımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Orhan Alan

Op. Dr. Orhan ALAN, 1965 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde başaldığı tıp eğitimini 1989 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Kürsüsü'nde ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniğinde 1 yıldan  fazla süre asistan olarak çalışmış ve ardından Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kliniği'nde asistanlığa ihtisasını yapmış ve KBB Uzmanı olmuştur. İhtisası sırasında burun ve solunum fizyolojisi üzerinde araştırma ve tez çalışması yapmış olan Op. Dr. Orhan ALAN, o yıllardan beri burun estetik ameliyatlarına ayrıca ilgi göstermiş, pek çok burun estetiği ve KBB ameliyatı yapmıştır. Hem eğitimi esnasında  hem de sonrasında ...

Etiketler
Revizyon burun ameliyatı
Op. Dr. Orhan Alan
Op. Dr. Orhan Alan
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube