Göz altı morluk ve şişlikleri

Göz altı morluk ve şişlikleri

Gün boyu ayakta durduğumuz için yerçekiminin etkisi ile göz çevresi kan dolaşımından etkilenmez ancak, gece uykuya yattığımızda yatar pozisyonda yerçekimi ortadan kalktığından yüz bölgesinde ödemlen me ve şişlik daha fazla olur. Bu nedenle Toplar damar yapısının zayıf olduğu göz çevresi uykudan kalkınca şiş olarak görülür, ancak gün içerinde zamanla dağılır.

Göz Altı Morlukları ve Şişlikleri neyi gösterir?

Göz altı şişlikleri yaş artıkça daha fazla görülmekle beraber her yaş ve cinsiyette görülebilir, göz altı şişlikleri, torbalanması ve morlukları yüzümüzün görünümünü değiştirerek üzerimizde belirgin etki oluşturur.

Peki neden oluşur? Gözlerimiz Burun ve Sinüsler ile çok yakın komşudur, özellikle göz çevresindeki toplardamarların dolaşımı burun yoluyla gerçekleşir. Burun tıkanıklığı göz çevresindeki kan dolaşımını olumsuz etkileyerek göz altındaki dokuların özelliklede cilt altı damarların belirginleşmesiyle mor görünüm kazanarak göz altının morarmasına ve torbalanmasına neden olur.

Göz altı şişliği görmeyi etkiler mi?

Hayır, ileri yaşta bayanlarda daha fazla göz altı şişlik ve torbalanma görülür.

Göz altı morluklardan ve şişlikten tamamen kurtulmak mümkün mü?

Neden olduğuna bağlı, Asıl Temel sebep burun tıkanıklığı, burun etlerinin şişmesi, konkaların burun içini kapatarak burun kan dolaşımını olumsuz etkilemesi, sinüslerin dolarak gözlerin kötü etkilenmesi ve özellikle burun alerjisinde burunda ve gözde tıkanma göz altlarında ödeme neden olur. Burun tıkanıklığının ve burun alerjisinin tedavi edilmesi tedavi için genellikle yeterlidir.

Burun ameliyatlarından sonra göz altı Morarması oluyor, aynı nedenden dolayı mı? Hayır, burun cilt altı dokularda cerrahi işlem yapıldığı için göz çevresinde ödem görüyoruz bu yapılan işleme bağlı, ama Artık Burun Ameliyatlarından sonra morarma görmüyoruz, bunun nedeni güncel teknolojileri kullanıyoruz çekiç ve guj kullanmıyoruz.

Ne Kullanıyorsunuz ? Piezo dediğimiz ultrasonic kesici alet kullanıyoruz, bu cihaz küçük titreşimler yoluyla sadece kemik dokuları keserek, kan damarı kas yapıları gibi yumuşak dokulara zarar vermiyor, bu vesile ile morarma neredeyse hiç olmuyor.

Burun Estetiği ameliyatı yaptıranlar da gözler zarar görür mü?

Ameliyat esnasında direkt temas olmadığı sürece zarar görmez, iyileşme döneminde burun tamponu varken gözlerde sulanma, kaşıntı ve kızarma olabilir, bunlar zamanla kaybolur.

Burun tıkanıklığı göz altında şişlik ve morarmadan başka olumsuz etki yapar mı?

Tıkanan burun o kişinin sağlığını olumsuz etkileyerek uyku apnesine, horlamaya, ağzı açık uyuma, dişlerde çürüme, ağızda kötü tat hissi, ağız kokusu, sinirli ve kızgın ruh hali, konsantrasyon güçlüğü, unutkanlık, koku alma bozukluğu gibi bir sürü sağlık problemine neden olur.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım

Doç. Dr. Yavuz Selim YILDIRIM, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2005 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasına ise, 2005 yılında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlamış ve 2010 yılında Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları uzmanı olmuştur.

2010 - 2012 Yılları arasında Mecburi hizmetini Elbistan Devlet Hastanesi'nde tamamlamış 2012 - 2017 yılları arasında Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde ''Yardımcı Doçent Doktor'' 2017 ise, ''Doçent Doktor'' unvanlarını alarak hasta kabulü yapmıştır.

Doç. Dr. Yavuz Selim YILDIRIM, mesleki çalışmalarına, İstanbul'da bulunan Hisar Intercontinental Hospital'de devam etmektedir.

 

Etiketler
Göz altı morluğu
Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım
Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube