Psikoterapi nedir?

Psikoterapi almak Psikoterapi sürecinde birey ruh hali duyguları düşünceleri ve davranışları hakkında sağlıklı bilgiler alır ve psikoterapistle beraber davranışlarına ayna tutar. Birey hayatının kontrolünü nasıl eline alacağını öğrenir

Psikoterapi nedir?

Psikoterapi almak Psikoterapi sürecinde birey ruh hali duyguları düşünceleri ve davranışları hakkında sağlıklı bilgiler alır ve psikoterapistle beraber davranışlarına ayna tutar. Birey hayatının kontrolünü nasıl eline alacağını öğrenir. Kaygılı olduğunuz durumlarda Depresyon, Anksiyete, Mani Fobi, Dikkat eksikliği, Bağımlılıklar, Travma, Yas, Boşanma, Erken Müdahale ile birçok problem önlenebilir.

 

Ergenlik sürecinde de psikoterapi almak ergenlik surecinde de önemlidir. Obezite ergenlerde duygusal bir açlıktır. Hangi yasta görülürse görülsün mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, yüksek kolesterol, solunum rahatsızlıkları, eklem hastalıkları, adet düzensizlikleri obezite ile doğrudan ilişkili hastalıklar arasında yer almaktadır. Gerekli hormon çalışmaları yapıldıktan sonra PSİKOTERAPİ ile obezite çözülebiliyor. Ergenlik dönemi yetişkinliğe geçiş dönemi olduğu için mutlaka psikoterapi ile bu dönem çok rahat atlatılır.

 

Ergen “Sen bana karışamazsın bu benim hayatım” diyebilir. Maalesef birçok ebeveyn de bu çağda çocuklarını eğitmeye kalkar. Ergen bu çağda bağımsız olmak ister. Sıkı denetleme ve kimi arkadaşları yasaklama ergenlerle en büyük çatışmadır. Psikoterapi bu çatışma evresinde alınmalıdır. Ergen ile yapılan psikoterapi ergende güven duygusu geliştirir. Birçok çatışma psikoterapi ile ortadan kalkar.

Bu makale 11 Mayıs 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Fahriye Şendoğan

Psk. Fahriye Şendoğan,  1971’de doğumludur. İlkokul ve ortaokul eğitimini Balıkesir’de tamamlamıştır. Lise eğitimini Muğla’da tamamlamıştır. Near East University’den İngilizce Psikoloji olarak mezun olmuştur.

Aile Danışmanlığı, Psikolog, Pozitif Psikoterapist, Madde Bağımlılığı Danışmanlığı, Çocuk Resim Analizi, Bio Enerjiyle ilgilenmektedir.

Evli ve iki kız annesidir. Şu anda kendi Özel Muayenehanesi’nde danışan kabul etmektedir.

Etiketler
Psikoterapi
Psk. Fahriye Şendoğan
Psk. Fahriye Şendoğan
Balıkesir - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube