Prp tedavisi nerelerde kullanılır ?

Prp tedavisi nerelerde kullanılır ?

PRP (trombositten zengin plazma) , özel bir tüp içine alınan 15 cc kandan sentrifüj kullanılarak elde edilen 2-3 cc beyaz kandır. Tıpta çok geniş bir kullanım alanı bulmuştur. 

Ortopedi ve Travmatoloji de 

1- diz içi patolojiler: kıkırdak hasarı, kondromalazik patella, menisküs yırtığı, diz çevresi bağ yaralanmaları ve kronik tendon hasarlarının tedavisinde 

2- omuz: sıkışma sendromu ve rotator manşet yırtıklarının cerrahi gerektirmeyen tiplerinde 

3- ayak bileği: ağrı kesicilere ve konservatif tedavilere cevap vermeyen bağ yaralanmaları ve kıkırdak hasarlarında 

4- dirsek: tenisçi ve golfçü dirseği tedavisinde 

5- omurga: cerrahi gerektirmeyen ve ağrı kesicilere cevap vermeyen bel ve boyun ağrılarında. 

6- kalça ekleminin yumuşak doku lezyonlarında. Bu tedavinin etkinliği için hekim ile mutlaka temas halinde olunmalı. Hangi patolojilerin en iyi tedavi edilebileceği mutlaka hekim tarafından karar verilmelidir. 

Bu tedavinin en önemli özelliği herhangi bir yan etkisinin olmamasıdır.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Oğuz Cebesoy

Prof. Dr. Oğuz CEBESOY, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde (ingilizce) başladığı tıp eğitimini 1999 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2001 - 2005 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmuştur. 

Uzmanlık eğitimi sonrasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev almış olan Prof. Dr. Oğuz CEBESOY, 2005 - 2011 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ''Yardımcı Doçent Doktor ve Doçent Doktor'' unvanları ile görev almış şu an ise mesleki çalışmalarına Ncr İnternational Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Prp tedavisi
Prof. Dr. Oğuz Cebesoy
Prof. Dr. Oğuz Cebesoy
Gaziantep - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube