Polen mevsimi

Polen mevsimi

Özellikle çayır polenleri bahar ve yaz aylarını kabusa çevirmekte ve kendiliğinden de kolay kolay geçmemektedir. Alerji aşıları mevsim gelmeden en az 8 hafta önce başlandığında belirtileri, atakları ve ilaç ihtiyacını azaltmakta bu arada kalıcı bir tolerans da oluşmasını sağlamaktadır. Polen immunoterapisi ya dil altına günlük konulan tabletler veya haftalık ve gerekirse aylık cilt altına yapılan aşılar ile yapılmaktadır. Ayrıca mevsimden 8 hafta önce başlanan ve haftada 1 kez 8 dozda tamamlanan alerji aşısı da yeterli görülmektedir. Sizin veya 5 yaşından büyük çocuğunuzun polen alerjisi var ise bu seçenek için uygun olup olmadığınızı alerji doktorunuzla tartışabilirsiniz.

Polene Özel Aşı Tedavisi Ne zaman Başlanmalıdır?

- Polen aşıları deri altına enjeksiyon veya dil altı tablet şeklinde 2 farklı yol ile yapılabilir.
- Hastanın duyarlı olduğu polen mevsimi gelmeden 8 hafta önce başlanması hem yan etkinin daha az olması hem de mevsime kadar tolerans gelişip,etkili olması için tercih edilir.
- 5 yaş ve üzeri seçilmiş hastalara uygulanır.

- Yıl boyu devam edemeyecek hastalar için mevsimden 8 hafta öncesinden başlanıp hafta da bir artan dozlarda uygulanan 8 enjeksiyon ile yüz güldürücü sonuçlar alınmaktadır.

Bu makale 22 Ocak 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban

Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını yine aynı fakülte de tamamlayarak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmuştur. Ayrıca Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde Çocuk İmmünolohisi ve Alerjisi üzerine yan dal ihtisas eğitimi bulunmaktadır.

Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, mesleki çalışmalarına şu an İstanbul Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Polen alerjisinin mevsimi
Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban
Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban
İstanbul - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube