Parkinson tedavisi hakkında

Parkinson tedavisi hakkında

Titreme, hareketlerde yavaşlama ve kaslarda katılık ile kendini gösteren ilerleyici bir beyin hastalığıdır. Beyinde hareketlerimizi düzenleyen ve dopamin ismi verilen hücrelerin azalması ve bu maddeyi yeterince üretememesinden kaynaklanan bir hastalıktır. Dopamin miktarı azaldıkça Parkinson hastalığının neden olduğu belirtiler baş gösterir. Hastalığın belirtileri kişiden kişiye göre değişebilir ve ilk belirtiler fark edilemeyecek kadar hafif olabilir. Başlangıç aşamasındaki belirtiler genellikle vücudun tek tarafını etkiler ve zaman ilerledikçe her iki tarafa birden yayılır.

Titreme: El titremesi (tremor), başparmağın kontrolsüz hareketleri, çene ve dudakta hafif titremeler Parkinson'un en sık görülen belirtileridir. Bu titremelere bacak kaslarının seğirmesi eşlik edebilir. Parkinson Hastalığının neden olduğu titreme genellikle istirahat halinde ortaya çıkar. Herhangibir iş ile meşgul olurken genelde kaybolur. Vucudun tek tarafında

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Hatice Köse Özlece

Doç. Dr. Hatice Köse Özlece, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2006 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Nöroloji ( Beyin ve Sinir Hastalıkları) Uzmanı olmuştur.

Edirne Devlet Hastanesi, Kars Devlet Hastanesi, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi, Edirne Devlet Hastanesi, Trakya Üniversitesi gibi kurumlarda hasta kabulü yapan Doç. Dr. Hatice Köse Özlece, mesleki çalışmalarına şu an Kayseri Acıbadem Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Parkinson tedavisi
Doç. Dr. Hatice Köse Özlece
Doç. Dr. Hatice Köse Özlece
Kayseri - Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube