Osteitis pubis ( kasık ve uyluk iç kısmında ağrı )

Osteitis pubis ( kasık ve uyluk iç kısmında ağrı )

Osteitis Pubis, kasık ve uyluk iç kısmındaki ağrıların en önemli nedenlerinden biridir. Osteitis Pubis, pelvis dediğimiz leğen kemiklerinin ön kısmında birleşme yeri olan simfizis pubiste olan imflamasyon ve ödem ile oluşan bir hastalıktır.

Osteitis Pubis Hastalığı neden kaynaklanmaktadır?

Osteitis Pubis, spor yaralanmaları, aşırı yüklenmelere bağlı, pelvis yaralanmaları, pelvis ameliyatları (Karın bölgesi ve uroloji ameliyatları) ve enfeksiyona bağlı görülebilmektedir. Osteitis Pubis, futbol, amerikan futbolu ve buz hokeyi oyuncularında sık görülmektedir. Bunun yanısıra hamilelik döneminde de osteitis pubis bulguları görülmektedir.

Osteitis Pubis Bulguları Nelerdir?

Kasıkta, uyluk iç kısmında ve testislerde ağrı hissedilmektedir.

Osteitis Pubiste Tanı Nasıl Koyulur?

Osteitis pubiste tanıda, simfizis pubiste hassasiyet fizik muayenede kasıkta ağrı tanıyı düşündürür. Ayrıca, Ortopedi uzmanı, radyografi, mr, sintigrafi ve gerekli duyduğu laboratuvar testlerini isteyebilir. Direk radyografide simfizis pubis bölgesinde kemikte düzensizlik görülür. Osteitis pubiste ağrıya neden olan sorunun ortaya konulması son derece önemlidir. Bu tedavide de yol gösterici olmaktadır.

Osteitis Pubiste Tedavi Nasıl Yapılır?

Tedavide ilk yaklaşım, istirahat, antiemflamatuvar tedavi ve buz tatbikidir. İstirahat ve spora ara verme tedavide en önemli yaklaşımlardan biridir. Ağrıların sürdüğü olgularda lokal enjeksiyon, fizik tedavi uygulanır. Tedavi sürecinin ve iyileşmenin birkaç ayı bulabileceği bilinmelidir. İnatçı olgularda cerrahi tedavi uygulanır.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Şeref Aktaş

Prof. Dr. Şeref AKTAŞ, lisans öncesi eğitimlerinin ardından Hacettepe Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1990 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1995 yılında ise Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanlığını almıştır. İhtisas eğitimi boyunca İngiltere Royal London Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği ile Amerika Birleşik Devletleri’nde Shriners Hospital For Children ve Oregon Health Sciences University Hastaneleri'nde Diz Cerrahisi, Ayak Cerrahisi ve Çocuk Ortopedisi üzerine çalışmalar yapmıştır. 1996-1997 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde Portland Shriners Hospital'da İhtisas Üstü Clinical Fellowship yurt dışı eğitimini tamamlamıştır. Prof. Dr. Şeref AKTAŞ, 1995-2002 yılları arasında Trakya Üniversitesi’nde kurulmasına öncülük ettiği Multidisipliner Ayak - Ayak Bil ...

Prof. Dr. Şeref Aktaş
Prof. Dr. Şeref Aktaş
İstanbul - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube