Organ nakilliler hangi aşıya ulaşıyorsa bir an önce onu olsun!

Organ nakilliler hangi aşıya ulaşıyorsa bir an önce onu olsun!

Kendisi de kök hücre nakli ile ikinci hayatına ‘Merhaba’ diyen ve hastaları ile artık çok daha kolay empati kurabilen Organ Nakli Cerrahı, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alp Gürkan, hastalarının sorularını Instagram’daki canlı yayında yanıtladı.

Kendisi de kök hücre nakli ile ikinci hayatına 'Merhaba' diyen ve hastaları ile artık çok daha kolay empati kurabilen Organ Nakli Cerrahı, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alp Gürkan, hastalarının sorularını Instagram'daki canlı yayında yanıtladı. Diyaliz ve Organ Nakli Hastaları Derneği'nin @iyilikicimizde sosyal medya hesabından soruları yanıtlayan Prof. Dr. Gürkan, organ nakillilerin özellikle Covid-19 aşısı ile ilgili sordukları soruya; "Ben Sinovac aşısı oldum. Sinovac aşısı olmalarını öneririm. Ama en önemlisi aşı olmaları. Hangi aşıya ulaşabiliyorsanız onu olun" diyerek ikinci hayat şansı bulmuş hastalarını uyardı.

"HASTALARIMIZI TEHLİKEYE ATAMAYIZ"

Covid-19 döneminde organ nakli ameliyatlarının Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Sağlık Bakanlığı kriterlerine göre ve hastanelerin Covid'li hasta durumuna göre yaptıklarını belirtti. "Vaka sayıları arttıkça, hastane güvenliği organ nakli için azaldığında bu ameliyatları erteliyoruz. Bakanlık da, DSÖ de zaten bu şekilde olması gerektiğini belirtti. Biz de hiçbir hastamızı tehlikeye atmak istemiyoruz. Bu sene henüz 5. nakil ameliyatımızı yaptık" dedi.

Bu makale 22 Nisan 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Alp Gürkan

Prof. Dr. Alp GÜRKAN, 1981 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ege Universitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapmış ve 1989 yılında Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur. Daha sonra Manisa SSK Hastanesi'nde mecburi hizmet yükümlüğünü ve Amasya 100 Yataklı Askeri Hastane'de askerlik vaziyetini yerine getirmiş olan Prof. Dr. Alp GÜRKAN, mesleki hayatı boyunca Türkiye'nin önde gelen pek çok kurumunda görev yapmıştır. SSK Tepecik Eğitim Hastanesi, Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi, Florance Nightingale Hastanesi ve İstanbul Bilim Üniversitesi, Göztepe MedicalPark Hastanesi, Çamlıca Üniversal Hastanesi ve Şişli Hospitalium Hastanesi görev yapmış olduğu kurumlardan bazılarıdır. 1997 yılında Doçentlik, 2010 yılında ise Profesörlük unvanı almış olan Dr. GÜRKAN ...

Etiketler
Pandemi
Prof. Dr. Alp Gürkan
Prof. Dr. Alp Gürkan
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube