Orbita tümörü nedir? orbita tümör ameliyatı nasıl yapılır?

Orbita tümörü nedir? orbita tümör ameliyatı nasıl yapılır?

Orbita, gözümüzün korunaklı bir şekilde yerleşik olduğu, damar ve sinirden zengin, görmeyi ileten optik sinir gibi hayati yapıları barındıran kemik çerçeve ile sarılı bir yapıdır.

Orbita bölgesindeki tüm yapılardan ve komşuluğu olan göz kapağı bölgesinden tümör gelişimi olabiliir. Bunlar iyi huylu veya kötü huylu yani kanser niteliğinde olabilir.

Orbita tümörlerinin iyi huylu mu yoksa kanser mi olduğunu ancak ameliyatla parça alıp patolojik inceleme yaparak kesin olarak söyleyebiliriz.

Orbita tümörlerinin Beyin Cerrahisi yoluyla alınması tehlikelidir ve yoğun bakım gerektirebilir. Orbita tümörleri gözün kenarından göze zarar vermeden ve beyin cerrahisine ihtiyaç kalmadan alınabilmektedir.

 

Bu makale 11 Şubat 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Murat Tunç

İlköğrenimi TED Ankara Koleji, Orta Öğrenimi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde, liseyi Ankara Fen Lisesi’nde bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1992 yılında tıp doktoru olarak mezun oldum. Dokuz Eylül Üniversitesi Göz Hastalıkları Bölümü’nde göz hastalıkları ihtisası yaptım ve Amerika’da eğitim almak için şart olan USMLE sınavlarında başarılı olarak ECFMG (Amerikan Tıp Eğitimi Akreditasyon) sertifikası aldım. Johns Hopkins Universitesi’nde Nörooftalmoloji (1994); University of California San Francisco’da (UCSF), Prof. Dr. Devron CHAR yönetiminde Oküler Onkoloji (1996); Kaiser Permanente Medical Center’da Prof. Dr. Mike LAHEY yönetiminde Retina (1997) ve University of Southern California, Doheny Eye Institute’de Prof. Mark HUMAYUN yönetiminde Fulbright Fellow olarak Retina, biyonik göz (2004) üst ihtisasları yaptım. D ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Beyin cerrahisi
Prof. Dr. Murat Tunç
Prof. Dr. Murat Tunç
Ankara - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube