Okullarda çocuk sağlığı!!

Okullarda çocuk sağlığı!!

Okulların açılması yaklaşıyor. Okul düzenine geçiş bir adaptasyon gerektirir. Uzun yaz tatilinde kurallar esner, beslenme ve uyku düzeni değişir. Oysaki okul zamanı düzen zamanıdır. Okulların açılması ile birlikte çocuk farklı ve disiplinli bir çevreye girer, beslenme ve uyku düzeni değişir, ruhsal ve fiziksel yorgunluğu artar. Üstelik bu dönem iklim değişikliğine bağlı olarak salgın hastalıkların da başladığı dönemdir. Bu nedenle çocuklarımıza hijyen kurallarının, düzenli beslenme ve uykunun öğretilerek bu döneme hazırlanması gereklidir.

Bu döneme geçişte okul ile ilgili önlemler de önem taşımaktadır. Çocukların sınıflarının güneş görmesi, havalanmalarının iyi sağlanması ve iç dekorasyonunun sağlığa zararlı olmayan malzemeler ile yapılmış olması gereklidir. Ayrıca okullarda kazalara karşı önlemlerin alınmış olmasına dikkat edilmelidir. Okullar açıldıktan sonra çocukların kullandığı ortak alanların iyi temizlenerek hijyenin sağlanması gereklidir. Çünkü bu ortak eşya ve alanlar toplum kaynaklı enfeksiyonlar için taşıyıcı görevi görür.

Sonuçta toplum kaynaklı enfeksiyonlar her çocuğun zaten normalde karşılaşacağı ve geçireceği enfeksiyonlardır. “Okul bağışıklık sistemimizi de eğitir”. Aileler olarak çocuklarımızı bu sürece iyi ve güçlü bir şekilde hazırlarsak enfeksiyonların üstesinden geleceklerdir. Aileleri tarafından okul dönemine iyi hazırlanmış miniklerin başarı ile bu süreci geçeceklerine inanıyorum.

Bende sağlıklı ve verimli bir eğitim dönemi diliyorum. 

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ayşen Bingöl

Prof. Dr. Ayşen BİNGÖL, 1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini, 1998 yılında ise Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır. Prof. Dr. Ayşen BİNGÖL, 1992-1998 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görev yapmıştır. 1998 yılından beri Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda mesleki çalışmalarını sürdürmekte olan Prof. Dr. Ayşen BİNGÖL, 2001 yılında Çocuk Allerji İmmunoloji üst ihtisasını, 2011 yılında ise Çocuk Göğüs Hastalıkları Üst İhtisasını tamamlamıştır. Prof. Dr. Ayşen BİNGÖL, 2003 - 2004 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem IV Doğum-Çocuk Hastalıkları Staj Koordinatörlüğü, 2003 - 2006 yılları arasında Akdeniz Üniversites ...

Etiketler
Okullarda çocuk sağlığı hakkında
Prof. Dr. Ayşen Bingöl
Prof. Dr. Ayşen Bingöl
Antalya - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube