Okul Korkusu Hakkında

Uzm. Psk. Uğur Kartum
Uzm. Psk. Uğur Kartum
15 Haziran 202167 görüntülenme
Randevu Al
Okul Korkusu Hakkında

Okul, korkusu çocukların bir tür ayrılma endişesidir. Okula gitmeyi reddedebilir veya ana-babadan ayrılınca ortaya çıkan endişe ve korku nedeniyle büyük güçlükler çekerek okula katlanabilirler. 

✔️Çocuk birdenbire, bir gün okula gitmek istemez; zorlama karşısında panik içine girer, midesi bulanır, kusar, ağlar gitmemekte direnir. Bazıları zorlamalara dayanamayıp yola çıkar, yarı yoldan döner, ya da sınıftan çıkar. Başlangıçta çocuk neşesizdir, uykuya dalmakta güçlük çeker. İştahı kesilir, ödevlere karşı ilgisi azalır. 

✔️Her yeni durumun uyum sorunu yaşatıyor olması normaldir. Anneden ayrılık deneyimini ilk defa anaokul döneminde yaşayan çocuklar, bu dönemde okulun içine girmeye ikna olmakta zorlanır ve tedirgin olur. Tipik gelişim gösteren bir çocukta bu durum kabul edilebilir ancak sorun okula başlamakla ilgili değildir. 

✔️Kimi zaman ise;. 

- Annenin çocuğun bireyselleşmesine izin vermemesi. 
- Bir bakıma annenin de çocuğuna bağımlı olması. 
- Ev içinde baskılı.
- Kaygılı ortamların olması. 
- Yeni bir kardeşin gelmesi. 
- Anne ve babanın çok kaygılı kişiler olması. 
- Aile içinde bir yakının kaybı ve hastalıklar gibi birçok faktör de etkili olabilmektedir

Etiketler

Okul korkusu nedenleriOkul korkusuokul korkusu nasıl yenilir

Yazar Hakkında

Uzm. Psk. Uğur Kartum

Uzm. Psk. Uğur Kartum

Uzm. Psk. Uğur Kartum 1993 yılında Bursa'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bursa'da tamamlamıştır. 2011 yılında İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde lisans eğitimine başlamıştır. 2015 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisansını İstanbul Arel üniversitesi Genel Psikoloji Bölümü'nde yapmıştır ve 2018 yılında yüksek lisans tamamlayarak uzmanlığını almıştır. Yüksek lisans  araştırmalarında ''Ekran Bağımlılığın Obeziteye Etkisi'' üzerine çalışmıştır. Avustralya ve Kanada'da uzun süreli olarak mesleğini geliştirmek ve gözlem yapmak amacıyla kalmıştır. 2016 yılında Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nde Okul Psikoloğu olarak göreve başlamıştır. aynı zamanda kısa süreli olarak Bursaspor'un alt yapısında gönüllü olarak  çalışmıştır. 2018 senesinde Down Sendromu Derneğinde akademi eğitmeni olarak görev almıştır. Down Sendromlu gençlerin eğitimi ve hayata katılımı konusunda müfredat ve eğitim çalışmalarını sürdürmüştür. 2019 yılında Pera Avcılar Rehabilitasyon merkezinde kurum psikoloğu çalışmalarını sürdürmüştür. Bir çok aile  ve öğrenci eğitim semineri vermiştir. Nilüfer Belediyesi Kadın ve Çocuk Akademisinde görev almıştır. özel olarak ofisinde Yetişkin danışmanlığı ve aile, ergen ve çocuk danışmanlığı üzerinde danışan odaklı çalışmalarını sürdürüyor. İyi derecede ingilizce ve İspanyolca bilmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır