Normal semen test aralığı ne olmalıdır?

Normal semen test aralığı ne olmalıdır?

Öncelikle semen testi yaptırmak için 3-5 günlük cinsel bir perhiz süresi olması gerekmektedir. Numunenin verileceği kaplar geniş ağızlı ve temiz olmalıdır.

Semen örneği muayenenin yapıldığı yerde toplanabilir ya da evde verilip, laboratuara getirilinceye kadar sıcak kalabilmesi için vücutla temas edecek şekilde giysilerin cebinde muhafaza edilmesi gereklidir.

Örnekler genellikle mastürbasyon ile verilir. Mastürbasyon esnasında sabun, krem gibi kimyasal ajanların kullanılmaması gereklidir.

2012 Dünya Sağlık Örgütüne göre, olması gereken semen analizi değerleri aşağıda tanımlanmıştır.

 

 

 

 

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Taner Çavumirza

Op. Dr. Taner ÇAVUMİRZA, 1991-1997 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olarak tıp doktoru olmuştur. 2000-2004 yılları arasında ise Ankara Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı'nda ihtisas eğitimini tamamlayarak Üroloji Uzmanı olmuştur.

PNL kursu, Endocerrahi Kursu, Laparoskopi Kursu ve Cinsel Sağlık ve Eğitimi Kursu gibi pek çok mesleki eğitim almış olan Op. Dr. Taner ÇAVUMİRZA, Endoüroloji Derneği, Ürojinekoloji Derneği, Ankara Tabip Odası, Türk Üroloji Derneği, Türk Androloji Derneği, Ürolojik Cerrahi Derneği, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği ve European Association of Urology gibi  ulusal ve uluslararası deneklere üyedir.

Op. Dr. Taner ÇAVUMİRZA, Ankara'da bulunan özel muayenehanesinde çalışmalarına devam etmektedir.

Etiketler
Spermiogram sonucu
Op. Dr. Taner Çavumirza
Op. Dr. Taner Çavumirza
Ankara - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube