Nedir bu helikobakter piloriden çektiğimiz

Nedir bu helikobakter piloriden çektiğimiz

Halk arasında mide mikrobu diye bilinen helikobakter pylori sıklığı çok fazla biliyormusunuz?

Aslında bu mikrop çocukluk döneminde alınır. Genellikle hijyen koşulları kötü toplumlarda daha sık görünür. Çocukluk döneminde çocuklar oyun arasında yada dış ortamlarda hijyen koşullarına çok özen göstermezler. İlk alındığı dönemde hiç belirti vermeyeceği gibi ishal yada bulantı kusma ile giden bir rahatsızlığa sebeb olabilir. Yetişkin döneme gelindiğinde ise midede ve oniki parmak bağırsağında ülserlere neden olabilir.

Mide duvarında incelme ve hatta uzun dönemde mide lenfomalarına neden olabilir. Bu yüzden çocuklarımızı çok küçük yaşta hijyen kurallarına dikkat eder şekilde yetiştirmeliyiz.mide mikrobu varlığının tespiti için lütfen uzmanınıza başvurunuz.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Meral SÖZEN

Uzm. Dr. Meral SÖZEN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2005 - 2010 yılları arasında Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Dahiliye - İç Hastalıkları Uzmanı olmuştur. Ayrıca 2010 yılında Turgut Özal Üniversitesi'nde Gastroenteroloji bilim dalı'nda yan dal ihtisas eğitimi bulunmaktadır. 

Uzm. Dr. Meral SÖZEN, mesleki çalışmalarına Ankara'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Bulantı kusma
Uzm. Dr. Meral SÖZEN
Uzm. Dr. Meral SÖZEN
Ankara - Dahiliye - İç Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube