Neden nefes terapisi almalıyım?

Neden nefes terapisi almalıyım?

Doğru ve düzenli alınan nefes; sağlıklı bir yaşam için en büyük gerekliliktir. Nefesteki oksijen hücrelerimiz için en önemli besin ve enerji kaynağıdır.

Fakat araştırmalar, insanların neredeyse %90 ının nefes alma kapasitelerinin yalnızca %30 unu kullandığını göstermektedir. Yeteri kadar oksijenin vücuda girmemesi sonucu kan dolaşımı kapasitenin altında çalışır ve bu da organlarda toksitlenmeye neden olur.

Dolayısıyla bu kısıtlı solunum alışkanlığı fiziksel ve duygusal travmalar ( çaresizlik, yetersizlik, değersizlik hissettiren çocukluk anıları; cinsel, duygusal, fiziksel istismarlar; şahit olunan anne baba ile alakalı kötü durumlar… vb durumlardan kaynaklı negatifler ) ile birlikte ruhumuzda ve bedenimizde blokajlar oluşturur.

İşte tam burada nefes terapisine ( yani doğru nefes alıp vermeyi öğrenmeye ) ihtiyaç duyarız. Çünkü nefes çalışmaları ile tüm hastalıklarınızdan, zayıflıklarınızdan ve etrafınızdaki negatif ve kötü durumlardan daha kolay kurtulabilir, kendinizi değişime ve yeniliğe açarsınız…

Bu makale 12 Şubat 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Zeynep Çelikel

Psk. Dan. Zeynep ÇELİKEL lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İnönü Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü başarıyla tamamlayarak psikolojik danışman unvanı almıştır.

Psk. Dan. Zeynep ÇELİKEL, danışanlarına şu an Online Görüşme olarak hizmet vermektedir.

 

Psk. Dan. Zeynep Çelikel
Psk. Dan. Zeynep Çelikel
Malatya - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube