Mutlu evliliğin sırrı nedir?

Mutlu evliliğin sırrı nedir?

İlk kural evliliğinizde haklı olmak yerine mutlu olmayı tercih edin. Genel düşünce bu olduğu zaman ufak tefek eksikleri görmezden gelebilir mutlu olmaya odaklanabiliriz. Sahip olduğumuz şeylerle yetinip, mutlu olup sahip olamadıklarımız ile ne kendimizi nede eşimizi üzelim, buna değmez. Aşkta gurur olmaz, ben özür dilemem, bu sefer o haksız o dilesin düşüncesine girersek süreç uzar canlar daha çok sıkılırız, bu nedenle amaç küslük süresini kısa tutup ilk gerginliği atlattıktan sonra bir araya gelip sakince konuşmaktır. Burada dokunarak iletişim kurmak çok etkilidir. Yatağa asla küs girmeyin, küslüğünüzün üzerinden o geceyi geçirmeyin, yatakları asla ayırmayın. Diğer bir ailenin ana kolonu güvendir. Aile birliğini ayakta tutan, birbirine bağlayan en önemli kolondur, bunu bir kere sarstığınız zaman zarar görecektir, toparlanması da uzun süreceği için aile birliğinize zarar verecektir. Sadece aldatmak anlamında değil eşinizden gizlediğiniz yada yalan söylediğiniz hiçbir konu olmamalıdır. Yalan yalanı doğurur içinden çıkılmaz bir hal alır ki bu büyük bir problem olur. Aile arasında iletişimi güçlü tutun. Bu iletişim kendi kök aileniz gibi değil, arkadaşlarınızla olduğu gibi değil, eşlerin birbirinin gözünü kırmasının bile anlamını bilmesi gerek.

Cinsellik düzenli olarak olmalı olamıyorsa bunun kaynağına bakılıp tedavi edilmelidir. Mecburi durumlar dışında telefon, tablet, bilgisayarla haşır neşir olunmamalı, ayrı odalarda televizyon izlenmemeli, sınır getirilerek beraber bir program yada film seyredilebilir, ortak paylaşımlarda bulunmalısınız. Ortak paylaşımları olması gerektiği kadar çiftlerin her ikisinin de ayrı özel alanları olmalı. Arkadaşları ile sohbet edebilmeli, hobilerinin olmasına müsaade edilmeli, bu demek değildir ki eşlerin özel hayatları olsun. Eşlerin özel hayatı olamaz, gizli hesapları gizli telefonları yada şifreleri olamaz. Evlilikte şeffaflık esastır. Kendi kök ailenize ve arkadaşlarınıza da sınır getirmeli ailenizin içini anlatmamalısınız. Eşler sabırlı ve anlayışlı olmalı birbirinizin sadece eşi olmalısınız, anne, babası yada arkadaşı değil. Evlenirken sizden bunu beklemedi. Bir diğer husus ise mümkünse eşlerin her ikisi de çalışmalı elinden ne geliyorsa üretmeli, birbirine ekonomik anlamda bağımlılık başka sorunların zeminini hazırlayacaktır. Çocuklarımız çok kıymetlidir, fakat hayatımızın merkezine alıp eşi ihmal etmemeli, çocuğumuz içinde sağlıklı bir ebeveyn profili çizmeliyiz.

Bu makale 5 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Aile Danışmanı Nurşen Göktan Ünlü

Aile Danışmanı Nurşen Göktan Ünlü,1985 İstanbul doğumludur, evli ve iki çocuk annesidir. Lisans öncesi eğitimlerinin  ardından Üsküdar üniversitesi Klinik Psikolojiden onur başarısı ile mezun olmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Aile Danışmanlığı eğitimi almıştır. NP İstanbul beyin hastanesi ve MOODİST nöroloji ve psikiyatri hastanelerinde stajlarını yapmıştır. Süpervizyonlarınıda yine bu hastanelerde tamamlamıştır. 5 yıl Çekmeköy Belediyesinde sosyal hizmetler ve aile danışmanlık merkezinde çalışmıştır.  Aile Danışmaı Nurşen Göktan Ünlü, mesleki çalışamalarına Üsküdar PEN Akademide ve Kadıköy bağdat caddesi Psikohome Danışmanlık Merkezi'nde yetişkin ve aile danışmanlığı yapmaktadır. Aile içerisindeki çocuk ve ergenlerle de görüşmeler sağlamaktadır. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu(DEHB) üzerinde çalışmaları olmuştur ...

Etiketler
Evlilikte uyum sorunu
Aile Danışmanı Nurşen Göktan Ünlü
Aile Danışmanı Nurşen Göktan Ünlü
İstanbul - Aile Danışmanı
Facebook Twitter Instagram Youtube