Migren Hastalığında Botulinum Toksin Tedavisi

Doç. Dr. Hatice Köse Özlece
Doç. Dr. Hatice Köse Özlece
19 Ekim 2018100 görüntülenme
Randevu Al
Migren Hastalığında Botulinum Toksin Tedavisi

Migren günlük yaşamı oldukça negatif yönde etkileyen, kişiyi işinden alıkoyacak kadar şiddetli ağrılardan oluşabilmektedir. Özellikle belli bir sıklığın üzerinde ise koruyucu tedaviler gerekmektedir. Bu koruyucu tedaviler günlük kullanılan ilaçlar şeklinde olabilmektedir. Hergün ilaç kullanmanın zorluğu yanısıra bir de ilaçların kilo aldırma, uyku hali vb istenmeyen etkileri gözönünde tutulduğunda alternatif koruyucu tedaviler araştırılmaya başlanmıştır.

Botulinum toksin bilinen adıyla ''BOTOX'' tedavisi kronik migrenli hastalarda Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ve oldukça iyi sonuçlar alınan bir tedavidir.

Tedavi alanında uzman bir nöroloji hekimi tarafından uygulanmalıdır. Yüz, şakaklar, baş ve boyundaki yaklaşık 31-39 noktaya deri altına enjekte edilmektedir. Bu bölgeler ağrıdan sorumlu tutulan sinirin sonlanım alanlarıdır. Yapılan enjeksiyon ile sinir iletimi kesilmekte ve ağrı oluşumu engellenmektedir. Yaklaşık 15-20 dakikalık bir sürede yapılan işlem oldukça güvenli , kolay ve oldukça etkili bir yöntemdir. Yaklaşık 3-4 ay etkisi devam etmekte bazı durumlarda enjeksiyon tekrarı gerekebilmektedir.

Botulinum toksin uygulaması yalnızca nöroloji hekimi tarafından gerekli görülmesi halinde yapılmaktadır.

Etiketler

BotoksBotoxBotulinum toksinMigrenmigren hastalığında botulinum toksin tedavisibotulinum toksin tedavisi

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Hatice Köse Özlece

Doç. Dr. Hatice Köse Özlece

Doç. Dr. Hatice Köse Özlece, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2006 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Nöroloji ( Beyin ve Sinir Hastalıkları) Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.