Migren başlangıcı nedir?

Migren başlangıcı nedir?

Migren başlangıcı olarak tanı aldığını söyleyen hastalarla karşılaşıyorum. Migren ya vardır, ya yoktur. Başlayıp ilerleyen bir hastalık değildir. Sadece sıklığı, şiddeti ve karakterinde değişiklikler olabilir. Hatta gençlik yıllarında yoğun yaşanıp sonrasında azalabilir. Migren oluşumunda iki temel özellik vardır. Öncelikle genetik yatkınlık olarak tanımlayabileceğimiz sinir sistemindeki özel hassasiyet gereklidir. Bu zeminde vücutta otonom sinir sisteminde bozukluklar geliştiğinde migren atakları yaşanabilir. Yaşam enerjisi (dynamis) veya vücudun regülasyon kapasitesi sürekli kendini dengede tutmaya çalışsa da zaman zaman kontrol edemez ve otonom sinir sistemi  disfonksiyonu gelişir. Migren semptomları ortaya çıkar.

Migren sanıldığı üzere beyindeki bir inflamasyon değildir. Tamamen vücuttaki otonom sinir sisteminin çalışmasının geçici aksamasıdır (disfonksiyon). Zaman zaman bozucu alan olumsuz uyarımı azalır ve migren atakları da azalır. Bazen de dynamis daha ciddi, yaşamı tehdit eden hastalıklarla uğraşıyordur. Migrene sıra gelmiyordur.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Emel Gökmen

Uzm. Dr. Emel GÖKMEN, 1967 yılında Muğla’da doğmuştur. Lisans öncesi öğreniminin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1990 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'nda yapmış ve 1999 yılında Nöroloji Uzmanı olmuştur. 2004 yılından beri integratif tıp alanındaki çalışmalarına devam eden Uzm. Dr. Emel GÖKMEN, hastalıkların nedenlerini araştırmaya yönelmişmiş olup İntegratif tıp yani nöral terapi, akupunktur, homeopati, manyetik alan tedavisi yöntemleri ve klasik tıp eğitimini birleştirmiş ve böylece “Gökmen Yaklaşımı” algoritmasını geliştirmiştir. Bu yaklaşım; migren ve baş ağrıları başta olmak üzere bel-boyun ağrıları ve fıtıkları, baş dönmesi, kulak çınlaması, fibromiyalji, huzursuz bacak sendromu gibi bazı hastalıklarda ha ...

Etiketler
Migren nasıl tedavi edilir
Uzm. Dr. Emel Gökmen
Uzm. Dr. Emel Gökmen
İstanbul - Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube