Meme küçültme hakkında merak edilenler

Meme küçültme hakkında merak edilenler

Meme Küçültme operasyonu nedir?
Meme küçültme operasyonu kişinin vücuduna göre büyük olan memelerinin normal ölçülere getirilmesi işlemidir.
 
Memeler neden büyür?
Genetik faktörler, hormonal değişiklikler, kilo alma, doğum ve emzirme gibi faktörler sonucunda memelerde büyüme olabilir. Bazı meme kanserleri ve meme hastalıklarında da büyüme olabilir. En sık karşılaştığımız hasta grubu genetik faktörlere bağlı olarak ailesinde meme büyüklüğü olan kişilerdir.
 
Meme büyüklüğü hangi sorunlara yol açar?
Meme büyüklüğüne bağlı en sık karşılaştığımız hasta şikayetleri sırt ağrısı, boyun ağrısı, meme araları ve altlarında pişikler, mantar enfeksiyonları, omuzlarda ağrı, sütyen askı yerlerinde oluklaşma, hareket kısıtlılığı, özellikle yatarken oluşan nefes alıp verme sıkıntısı, uygun kıyafet bulamama ve özellikle genç kızlarda sıkıntıya neden olan toplumda dikkat çekme durumlarıdır.
 
Meme Küçültme operasyonu için yaş sınırlaması var mıdır?
Meme Küçültme operasyonu, vücut ölçülerine oranla memelerinde büyüklük ve sarkması olan her yaş grubundaki bayana yapılabilir.
 
Meme Küçültme operasyonu öncesi hazırlık aşamasında neler yapılır?
Hastalar ameliyat öncesinde genel bir sağlık taramasından geçirilir. Hastanın bildiği ve bilmediği bir sağlık sorunu varsa tahlil ve muayenelerle sorgulanarak, anestezi almasında sakınca olup olmadığı araştırıldıktan sonra ameliyat kararı verilir.
 
Meme Küçültme operasyonu kaç saat sürer?
Meme küçültme operasyonu yaklaşık 1-3 saat sürer.
 
Meme Küçültme operasyonundan sonra hastanede ne kadar süre kalmak gereklidir?
Meme küçültme operasyonundan sonra hastalarımızı genellikle ertesi gün taburcu ediyoruz.
 
Meme küçültme operasyonundan sonra iyileşme ne kadar sürede olur?
Meme küçültme operasyonu geçiren hastalarımız genellikle 7-10 günde iyileşmektedir.
 
Meme Küçültme operasyonundan sonra memeler tekrar büyür mü?
Meme küçültme operasyonundan sonra memeler asla eskisi kadar büyük olmaz ancak genel kilo alımına bağlı hafif büyüme oluşabilir.

Meme Küçültme operasyonu kansere neden olur mu?
Meme küçültme operasyonu kesinlikle meme kanseri gelişimine neden olmaz ve kansere yakalanma riskini arttırmaz. Tam tersine meme dokusu küçüldüğü için kanserleşme ihtimali olan doku azalır ve dolaylı olarak koruyucu etki sağlar.
 

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Sibel Atalay

Op. Dr. Sibel ATALAY, 15 Mayıs 1973 tarihinde Kayseri'de doğmuştur. Liseyi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde bitirmiştir. 1990 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1996 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2005 - 2011 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlığını almıştır. 1996-2005 yılları arasında Diyarbakır, Konya ve Kayseri’de Pratisyen Hekim olarak görev yapmıştır. 2005-2011 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2011-2013 yılları arasında Niğde Devlet Hastanesi’nde, 2013-2015 yılları arasında ise Özel Medisu Hastanesi'nde Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmış olan Op. Dr. Si ...

Etiketler
Meme küçültme
Op. Dr. Sibel Atalay
Op. Dr. Sibel Atalay
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube