Fıbrocell ile daha canlı bir cilt

Fıbrocell ile daha canlı bir cilt

Estetikte geliştirilen yöntemlerden biri de Fibrocell…Bu uygulamaya daha önce Sertab Erener’den aşina olduk. Cilde canlılık sağlayan bir uygulama olduğu için sıklıkla tercih ediliyor.

Fibrocell nasıl bir uygulamadır?

Fibrocell, hücresel doku yenileme tekniğidir diyebiliriz. Belli bir yaştan sonra fibroblast dediğimiz hücreler azalıyor vücudumuzda. Bunun etkilerini de en çok yüzde görüyoruz. Çünkü fibroblastlar kollajen sentezinden sorumlu ana hücrelerdir. Bu uygulamada kulak arkasından ufak bir doku parçası alıyoruz. Bunun sebebi bu bölgenin yüze en yakın ve görünmeyecek bölge olmasıdır. Güneş de görmediği için fibroblast hücreler daha yoğundur. Bu nedenle de daha iyi bir sonuç elde edebiliyoruz. Oradan biyopsi ile 3 mm’lik bir doku ve deri altı parçası alıyoruz. Aldıktan sonra da kulak arkasında hiçbir iz kalmıyor. Yapılırken de önceden uyuşturduğumuz için bir botoks iğnesi hissi kadar az bir his veriyor. Bu nedenle korkulacak bir işlem değildir. Daha sonra bunu özel bir laboratuvara yolluyoruz. Laboratuarda enjekte edeceğimiz hücreleri oluşturuyorlar. Hücre zenginliği, sayısı, hücrelerin yaşayabilme kapasitesi %98-99 un üzerinde olması gerekiyor. Yaklaşık olarak 6-8 hafta gerekiyor bu sayıya ulaşmak için. Sonuç itibariyle hücreyi alırız ancak ölü ise bir işe yaramaz tabii ki. Canlı ve aktif olması gerekiyor.

Bu uygulamayı kimler yaptıramaz?

Bazı hastalarda aktif hücre elde edilemiyor. Eğer hasta daha önce kemoterapi gördüyse hücrelerinde bir baskı oluşmuş oluyor ve laboratuarda bu hücreler elde edilemiyor. Bu nedenle immün sistemi baskılanmış olanlara bu işlem yapılamıyor. Ancak bunun dışında hemen hemen herkese yapılabilir.

Uygulandığında yüzde herhangi bir kızarıklık oluyor mu?

Labaratuarda ilk seans için kriterler sağlanınca hücrelerin olduğu bir solüsyon elde ediyoruz. Sonra mezoterapi yöntemi ile bu hücreleri enjekte ediyoruz (birim alana düşen hücre sayısı eşit olsun diye özel bir tabanca ile yapıyoruz). Sadece o gün uygulama sırasında bir kızarıklık oluyor ciltte. Kötü ihtimalle ise ufak tefek morluklar oluşabilir. Ama ertesi gün sosyal çevreden geri kalacak bir pozisyon kalmıyor.

Hangi bölgelere uygulanabiliyor?

Normal bir seansta yüz, boyun ve dekolteye yapıyoruz. Ele de yapılabilir. Ancak elden o kadar da iyi bir sonuç alamıyoruz ne yazık ki.

Kaç seans uygulanıyor?

3 seansta gerçekleştiriyoruz bu uygulamayı. 2. Seans yaklaşık 3-4 haftamızı alıyor. Çünkü bir kısmını yolluyorlar laboratuardan ama bir yandan da üretmeye devam ediyorlar. 4 hafta sonra 2. seansı sonra yine 4 hafta sonra da 3. seansta geri kalan hücreleri uyguluyorum. Yani toplamda 3.5 ayı buluyor.

Fibrocell’in amaçladığı etki nedir?

Ciltte canlılık, elastikiyetin güçlenmesi, parlaklık, ince kırışıklıkları gidermeye yardımcı olmasıdır. Her zaman hastalarıma mucize beklememeleri gerektiğini söylüyorum. Bu bir gerginlik yapmaz ve dolgu efekti kesinlikle yoktur. Botoks gibi kasların hareketini etkileyen bir durum da değil. Yaptığı efekt cildi parlatmak ve yenilemek üzerinedir. Aslında bu uygulama daha çok yüz germe ameliyatlarından sonra tercih ediliyor. Çünkü yüz gerildiği zaman cildi kaldırmış, onarmış oluyoruz. Fibrocell de bunun badanası olmuş oluyor. Fibrocell kesinlikle germe ya da kaldırma işlemi yapmaz. Ancak onları tamamlayıcı bir uygulamadır. Etikisi 2 ile 3. Seans ortasından baz alırsak 6. ayda maksimum etkisine ulaşıyor. Kalıcılığı ise 2-2.5 senedir diyebiliriz. Bu süre sonunda da tekrar aynı uygulamalar yapılabilir rahatlıkla.

Yan etkisi var mı?

Kendi dokunuz, kendi hücreniz olduğu için hiçbir yan etkisi yok. Bu arada doku ile beraber bir de hastadan kan alınıyor. Hastanın kendi kanının serumunda yer alıyor bu yenileyici hücreler.

Kısa kısa Fibrocell…

Bu tarz yöntemler daha çok korumaya ve canlandırmaya yöneliktir. İlk görevi yaşlılığa karşı korumadır. İkinci olarak da canlandırıcı etkisi vardır.

Kalıcılık anlamında ve etki anlamında da çok iyi bir yöntemdir.

Fiyat olarak prp ile seanslara vurulduğunda ortalama olarak aynıdır.

Mimiklere hiçbir etkisi yoktur.

 

 

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Burak Türkyılmaz

Op. Dr. Burak Türkyılmaz
Op. Dr. Burak Türkyılmaz
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube