Meme dikleştirme operasyonları hakkında bilinmesi gerekenler

Meme dikleştirme operasyonları hakkında bilinmesi gerekenler

Bu operasyon sarkmış, aşağı doğru yer değiştirmiş memelerde uygulanan bir yöntemdir.

Memebaşı çevresinde yapılan yuvarlak bir kesi ile fazla deri çıkarılır, hem meme başı daha yukarı taşınmış olur hem de memede sıkılaşma meydana getirilmiş olur. Daha az sarkmış memelerde ise memebaşı renkli alanı üzerinde yapılan yarımay tarzında bir kesi ile fazla doku çıkarılır, geri kalan doku özel bir dikiş yöntemi olan devamlı dairesel dikiş ile dikilir.

Memede sarkmanın yanısıra meme dokusu yetersiz ve gevşek yapıda ise, ek olarak aynı kesiden meme protezi  yerleştirilebilerek daha dolgun meme yapısı oluşturulur.

Operasyon Öncesi Yapmanız Gerekenler

Eğer geçirdiğiniz önemli bir hastalık, ameliyat, düzenli olarak kullandığınız bir ilaç varsa bunu operasyondan önce paylaşmanız gerekmektedir. Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız bu konuyu belirtip ameliyattan önce ilaç kullanımını sonlandırılmalıdır.

Operasyon Uygulama Yeri ve Şartları Nasıl Olacak?

Operasyon hastanede olacak ve  Genel anestezi şeklinde olur. Normal operasyon süresi 1-2 saattir.

Operasyon Hakkında Bilmem Gerekenler

Operasyona girmeden önce anestezi uzmanımızla odanızda görüşeceksiniz. Meme dikleştirme işleminden sonra ağrınız olmayacaktır. Bu operasyondan sonra 1 gece hastanede kalmanız gerekmektedir.

Operasyon Sonrası Takip Süreci

Meme dikleştirme işleminden sonra 2. gün pansumanız yapılacaktır. Pansumandan sonra banyo yapmanızda bir sakınca yoktur. Kontrolleriniz 2. gün 5. gün 15. gün ve ayda bir olarak düzenlenir.

Operasyondan Sonra İyileşme Sürecim Nasıl Olacak?

Operasyondan sonra size özel sutyen verilecektir. İyileşme sürecinizin hızlanması için sutyenin düzenli olarak takılması gerekmektedir. Operasyon sonrası birkaç gün fiziksel faaliyetlerinizi gerçekleştiremeyebilirsiniz. Küçük sızlamalar ve şişlikler olası durumlardır ve birkaç hafta devam edebilir.

2-3 gün içerisinde işe dönülebilir.1 hafta içinde normal aktivitelere, 1 ay içinde daha yorucu aktivitelere geri dönülebilir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Fatih Uygur

Etiketler
Meme dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır
Doç. Dr. Fatih Uygur
Doç. Dr. Fatih Uygur
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube