Meme büyütme (augmentation)

Meme büyütme (augmentation)

Neden Uygulanır:

Meme büyütme işlemi kişisel ve yapısal nedenlerle memesinin küçük olduğunu düşünen kadınlarda, gebelik sonrası azalan meme hacmini arttırmak için, eşit büyüklükte olmayan meme boyutlarını eşitlemek ve meme cerrahisi sonrası meme dokusu azalan kişilerde memenin yeniden oluşturulması için meme dokusunun veya göğüs adelesinin altına protez ( silikon implant ) koyarak memenin hacminin arttırılması işlemidir. Memenin büyüklüğü artarken aynı zamanda dikleştirme de bu sayede gerçekleşmektedir. Meme büyütme görünümünüzü ve kendinize olan güveninizi arttırır.

Operasyon Yöntemi:

Günümüzde plastik cerrahide kullanılan meme protezlerinin içi serum ile doldurulan veya silikon jel ile dolu olmak üzere başlıca iki tiptir. Silikon implantın çeşitli şekilleri vardır. Yuvarlak ( round ), damla ( anatomik ) veya kişiye özel şekilde imal olabilmektedir. Silikonun yüzeyinin pürtüklü olup olmaması ( texture veya düz ) yine ayrı bir sınıflandırmadır. Seçilecek silikonun cinsi, büyüklüğü ve yerleştirileceği yer kişiye özel planlanmaktadır. Silikonların kaliteleri marka ve tiplerine göre de değişmektedir. Her silikonun bir etiketi ve barkodu vardır. Operasyondan sonra doktorunuzun bunları size vermesi gerekmektedir.

Protezin yerleştirilme şekli, doktorunuz ve sizin isteklerinize göre belirlenecektir. Kesi (insizyon) meme başından, memenizin altından (inframammarian sulkus) veya koltuk altından (axilla) yapılabilir. Kesiler bu şekilde görülmeyecek şekilde saklanabilir. Silikon implant meme dokunuzun altına veya göğüs kası altına cep hazırlayarak yerleştirilir. Aynı anda memelerinizde aşırı bir sarkma da varsa meme dikleştirme işlemi de uygulanır. Böylece daha az bir iz bırakarak operasyon gerçekleştirilir.Protez sonrası gebelik ve emzirme gelelde etkilenmez.

Protez sonrasında kadınların rutin meme kontrolleri rahatlıkla yapılabilir. Protez bunun için engel teşkil etmez, gelişmekte olan veya ilerde gelişecek olan kanseri saklamaz ya da neden olmaz.

Anestezi:

Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Bazı istisnai durumlarda lokal anestezi ve sedatif anestezi de seçilebilir.

Ameliyat ve Tedavi Süresi:

Ameliyat süresi ortalama yarım saat ile bir saat arasında değişir. Operasyondan sonra hasta aynı gün taburcu edilir ve eve gidilir. Ertesi günü masabaşı v.s hafif işlerinizi yapabilecek durumda olabilirsiniz. 2-3 gün sonra bandajlarınız alınarak cerrahınız tarafından önerilen özel bir sütyen giymelisiniz. Dikiş alınması olmadan estetik eriyen materyaller kullanılmaktadır. 6-8 hafta içinde yara izleriniz tamamen kaybolur.

Cerrahınız tarafından yapılacak muayenelerde ve rutin mammografik incelemelerde oluşacak komplikasyonlar önlenebilir. Önemli olan sizin nasıl hisettiğinizdir. Siz yeni görünümünüzden memnunsanız ameliyat başarılı demektir.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Tolgahan Alpaydın

Op. Dr. Tolgahan APAYDIN, 27 Kasım 1970 yılında Denizli'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1988 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1994 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, aynı üniversitede yaparak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Ege Üniversitesi Plastik Cerrahi Kliniğinde yaklaşık 7 sene olan uzmanlık öğrenciliği esnasında Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahinin bütün alanlarında aktif olarak eğitim almış olan Op. Dr. Tolgahan APAYDIN, Yine bu sürede el ve mikrocerrahi konusunda ekstremite replantasyon ve rekonstrüksiyonları uygulamıştır. Yaklaşık 2 sene 'El ve Mikrocerrahi Hastanesinde bu konularda irtibat halinde bulunup operasyonlara girmiş ve bu eğitim Amerikan Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniğinde Dr.Ayan ...

Etiketler
Meme büyütme operasyonu
Op. Dr. Tolgahan Alpaydın
Op. Dr. Tolgahan Alpaydın
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube