Meme büyütme ameliyatı

Meme büyütme, mevcut meme hacminin kişinin kendi yağının enjekte edilmesi veya meme protezi vasıtasıyla büyütme operasyonudur.

Meme büyütme ameliyatı

Meme büyütme ameliyatı, mevcut meme hacminin kişinin kendi yağının enjekte edilmesi veya meme protezi vasıtasıyla büyütme operasyonudur. Meme büyütme, mevcut meme hacminin kişinin kendi yağının enjekte edilmesi veya meme protezi vasıtasıyla büyütme operasyonudur.

MEMENİN KADIN İÇİN ÖNEMİ NEDİR?

Memeler anneliğin, beslenme ve üremenin sembolü olmanın yanında kadının kadınlığını ve cazibesini gösteren organlardır. Özellikle kadına özgü süt ve hayat verici özellikleri sağlayan, cinsel ilişkide önemli ve cinsel duyarlığı olan ikincil organlarıdır. Meme dokusunun gelişmediği ya da tekinin alındığı durumlarda kadının vücut bütünlüğü ve cinsiyet algısı zarar görmektedir. Her ne kadar özel sutyenlerle memenin yokluğu kamufle edilse de bu dişilik sembollerinin yokluğu hastada moral bozukluğu hatta depresyona neden olabilir. Bu durum kişileri hem psikolojik hem de sosyal olarak baskı altında tutabilmekte, kişilerin kendilerine güveni azalmakta ve ikili ilişkilerde olumsuzluklara neden olabilmektedir.

 

MEME BÜYÜTME AMELİYATI EN SIK KİMLERE YAPILIR?

Çoğunlukla gelişimsel olarak meme dokusunun yetersiz olmasından,olanında yetersiz büyümesinden dolayı memeler küçük kalır ve bunun büyük oranda bir nedeni yoktur. Ayrıca gebelik sonrası memeler involusyona uğradığı için gebelik öncesinde normal dahi olsalar küçülebilirler.

MEME BÜYÜTME AMELİYATLARI NELERDİR?

Bir kadının memeleri küçükse ve kalıcı olarak büyütmek istiyorsa günümüzde en güvenli yol ameliyattır. Ameliyat olarak da temelde iki yöntem uygulanır. Birincisi hastanın kendi yağını alarak memelere enjekte ettiğimiz yöntem, ikincisi meme protezidir. Meme protezi meme büyütmenin altın standart tedavi yöntemidir.

MEME BÜYÜTME AMAÇLI YAĞ ENJEKSİYONU HER HASTAYA UYGULANIR MI?

Meme büyütme amaçlı yağ enjeksiyonu kısıtlı hasta grubunda uygulanabilen bir yöntemdir. Özellikle degaje kısmındaki dolgunluğun artırılması, küçük çaplı asimetrilerin ve şekilsel deformitelerin giderilmesinde uygulanabilmektedir. Kişinin kendi yağının olması tabiî ki güzel bir şey ancak enfeksiyon riski, düşük miktarda hacim sağlayabilmesi, çoğunlukla ikinci bir seans gerektirmesi, meme hastalıkları açısından tanısal yaklaşımı zorlaştırması gibi dezavantajları uygulamanın kısıtlı kalmasının başlıca nedenleridir.

MEME BÜYÜTME İÇİN AMELİYAT DIŞI BİR YÖNTEM VAR MIDIR?

Meme büyütmek için ameliyat dışında uygulanabilecek tek sağlıklı yöntem destekli sütyen kullanmaktır. Meme büyütmek için ilaç, krem, organik tablet,  vs… ürünlerin ne kadar doğal olduğu söylense de itibar edilmemelidir. Meme dokusunu büyütebilecek ürünün içinde hormonal bir etki olması gerekir. Bu hormonal etki sonucunda ciddi sağlık problemleri yaşayabilir, kanser olma riskinizi artırabilirsiniz. Kesinlikle hayal pazarlayan, umut tüccarlığı yapan bitkisel ürün, gıda takviyesi, vs… adı altında satılan meme büyütücü ürünleri kullanmayın.

 

Bu makale 18 Nisan 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ercan Demirbağ

Op.Dr. Ercan DEMİRBAĞ, Ankara’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da, lise öğrenimini Konya Meram Fen Lisesi’nde tamamladıktan sonra, 1996 yılında birincilikle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girmiş ve başarıyla tamamlayarak "Tıp Doktoru" unvanı almıştır. 2003 yılında çok istediği Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisasına TUS’ta dereceyle ilk tercih olarak ülkemizin en yoğun kliniklerinden SSK Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlamıştır. ‘Parsiyel Kulak Defektlerinde Lokal Flep Alternatifleri’ konusunda hazırladığı uzmanlık teziyle Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmaya hak kazanmıştır. Uzmanlık sonrasında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde zorunlu hizmetini tamamlamış, Çorlu Asker Hastanesinde vatani görevini yapmış,  İhtisası sırasında ve sonrasında çok sayıda estetik ve reko ...

Etiketler
Meme büyütme operasyonu
Op. Dr. Ercan Demirbağ
Op. Dr. Ercan Demirbağ
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube