Meme dikleştirme

Meme   dikleştirme

MEME  DİKLEŞTİRME

Meme sarkması ve düşüklüğü kadınları en sık rahatsız eden durumlardandır.Yaşlanma,hamilelikler,menopoz,aşırı kilo kaybı ve aileden gelen nedenlerle olabilir.Memenin üst kısmı düzleşir ve silikleşir, alt kısmı ise sarkar.Meme cildi sıklıkla elastikiyetini kaybeder ve zayıflar.

 Aynada göğüslerinize bakın.Eğer meme uçlarınız meme katlantı çizginizin üzerindeyse her şey yolunda demektir.Eğer bu çizgi seviyesine inmişse hafif, bu çizginin altında ise ileri derecede meme sarkıklığınız var denebilir.Bu da sizin birgün meme dikleştirme (meme  kaldırma) ameliyatına ihtiyacınız olabileceğini gösterir.

Özellikle tam aşağı bakan meme uçları durumun ağırlığını gösterir.

ĞÖĞÜSLER NEDEN SARKAR?

 Bunun birçok nedeni olabilir.Yaşlanmaya bağlı hormonsal nedenler ile meme dokusunda azalma olur.Bu da memenin içinin boşalmasına ve sarkmasına neden olur.Emziren annelerin göğüsleri de sarkmaya daha mehilli olur.Memeler süt dolu olunca büyürler,emzirmeyle boşalırlar.Bu defalarca tekrarlanınca memeler doğal olarak sarkar.Ayrıca yer çekimi memeleri aşağı doğru çekerek sarkmalarına sebep olur. Bazı durumlarda ise sarkıklık çok erken yaşlarda başlar ve tamamen memeyi taşıyan bağların doğuştan zayıf  olmasından kaynaklanır.

 AMELİYATSIZ ÇÖZÜMLER OLABİLİR Mİ?

Memelerin göğüs kaslarının zayıf olmasından sarktığını ve spor ile dikleşeceklerini düşünmeyin.Anatomik olarak göğüs kasının ve meme sarkmasının bir alakası yok.Spor ile vücudunuzda bir çok iyileşme sağlayabilirsiniz ama meme dikleştirmek bunlardan biri değil.

ATAÇLAMA

Ancak uygun meme yapılarında lokal anestezi altında kesi yapmadan ataçlama yöntemiyle sadece küçük deliklerden girerek özel askılama ipleri geçirerek dikleştirmeyi gerçekleştirebiliyoruz.Botox yardımıyla çok daha kısıtlı hasta grubunda etki sağlayabiliyoruz.

 AMELİYAT

Memeye yeniden şekil vermek, sarkıklığı tamamen gidermek,aynı anda da memeyi büyütmek veya küçültmek mümkündür. Çoğunlukla genel anestezi tercih ettiğim prosüdürlerdir.Meme sarkıklığı çok fazla değilse ve birazda büyümesi isteniyorsa , son geliştirilen özel protezler yardımıyla çok iz bırakmadan dikleştirme sağlanabilmektedir

.Meme başında olan kesi izleri çok iyi iyileşir.Bundan dolayı,meme sarkıklığı çok olmayan , büyümede istemeyen kişilerde sadece meme başından kaldırma yaparak izi en azda tutma şansımız oluyor.Sarkıklığın düzeyi biraz arttığında ve ideal diklikte meme isteniyorsa , meme başında aşağıya doğru dikey bir çizgi şeklinde ince bir çizgi kalabilir.

Anladığınız gibi meme dikleştirmede birçok teknik söz konusu ,size uygun olanı ancak muayene sonrası kesinleşecektir.

Ameliyat genellikle genel anestezi altında hastanede 1-2,5 saat kadar sürer.Hastanede bir gün kalınabilir veya aynı gün çıkılabilir.

 AMELİYAT SONRASI

Özel bir sütyen 4 hafta kadar kullanılır.5-7 günden itibaren normal hayatına dönebilir.Göğüste sızlama tarzında bir his olur.Genellikle ağızdan alınan basit ağrı kesiciler yeterli olur.3-4 gün sonra,özellikle kol hareketindeki hassasiyetazaldığında araba kullanılabilir.Kolların kullanıldığı fitness,tenis gibi sporlara 4-5 hafta sonra başlanabilir.Memenin bütün şişliklerinin yok olarak şeklinin tam oturması 3 ay kadar sürebilir.Operasyon sonrası 2 ay dikiş bölgelerinin güneşe maruz kalmamasını isteriz.

 EMZİRME

 Meme dikleştirme ile birlikte küçültme gerçekleştirilmedi sürece emzirme konusunda problem olmaz.Çünkü meme dokusu ve kanalları operasyon sırasında zarar görmemektedir.

 DEKOLTE

 Dekolte seçiminde zorlanmamak ve bu yazı kaçırmamak istiyorsanız, iyileşme dönemini de göz önüne alırsak , operasyon için kış dönemi çok uygundur.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ulvi Güner

Op. Dr. Ulvi GÜNER, 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitiminin ardından Amerika'da Cleveland Clinic Foundation ve New York Üniversitesi'nde Estetik Cerrahi eğitimi de almış olan Op. Dr. Ulvi GÜNER, meme estetiği, liposelection, endolift, botox ve dolgu malzemesi uygulamaları, burun estetik operasyonu, yüz germe, göz kapağı estetik operasyonu gibi yüz estetik operasyonları ve karın estetiği konularında araştırmalar yapmış ve uzmanlaşmıştır.

Op. Dr. Ulvi GÜNER, İzmir’de bulunan özel kliniğinde hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.  

 

Op. Dr. Ulvi Güner
Op. Dr. Ulvi Güner
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube